Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Filmeaza si tu 3D: Panasonic HDC-SDT750!

Daca tot nu reusesc studiourile cinematografice sa tina pasul cu avalansa de televizoare 3D, producatorii de electronice s-au gandit sa sti­muleze piata prin... productii personale, amatoresti. Asa ca, mai cu timiditate, mai cu preturi piperate, apar la raft camere foto/video cu adaptoare 3D. Spre exemplu, la Panasonic Convention (februarie, Londra), japonezii au prezentat sase camere video cu obiective de conversie 3D.

Panasonic HDC-SDT750, este una dintre cele mai performante camere, in segmentul sau FullHD (adaptorul 3D este detasabil). Cu sistem 3MOS, camera vine cu o rezolutie video 1920 x 1080, 50p („progressive" reprezentand aproximativ dublul informatiei inregistrarii 1.080i, „interlaced"), cu o inre­gis­tra­re/redare la 28Mbps.

Zoom-ul optic asigura x12, camera beneficiind de corectia hibrida optica/electrica a tremurului mainii (Hybrid OIS), detaliu tehnic de maxima importanta cand vine vorba despre camere video. De asemenea, nici partea fotografica nu a fost ignorata de producatori, camera putand face fotografii cu o rezolutie de 14MP, redarea acestora pe ecranul laptopului aratand imagini de calitate.

Camera inregistreaza pe SD/SDHC/SDXC, rezolutia FullHD obligand practic la achizitionarea unui card de minimum 8GB pentru a te bucura de filmare mai lunga la rezolutia maxima (4G/1080/50p=19min, 8GB/1080/50p=40 min).

In ceea ce priveste filmarea 3D, trebuie mentionat faptul ca nu este la fel de simplu ca la inregistrarea traditionala. in partea superioara a adaptorului exista un capacel care ascunde trei butoane. Odata aleasa din meniu filmarea 3D, trebuie urmati cu atentie pasii dupa cum sunt indicati pe ecranul (tactil) al camerei. Practic, este vorba despre calibrarea fara de care nu vom avea nici un filmulet tridimensional (fara posibilitate de zoom la filmare 3D).

sursa: Jurnalul.ro

foto: Hepta.ro

Recomandari