Fotografiile și fișierele din telefon pot ajunge la oricine din cauza acestei aplicații. Ce puteți face pentru a evita asta

 

O aplicație le da bătăi de cap celor mai mulți dintre deținătorii de iPhone, situație semnalată de mai multe persoane pe rețelele de socializare după ce au primit fotografii și video-uri nedorite pe telefoanele lor.

Se pare că acest lucru a fost posibil din cauza transferului rapid de date se face prin funcţionalitatea Airdrop, lansată de Apple în anul 2011. Când a apărut, AirDrop a fost o revelaţie pentru utilizatorii de device-uri Apple.

Funcţionalitatea permite transferuri rapide şi uşoare între telefoane, tablete şi laptop-uri Apple. Pentru a partaja fişiere sau fotografii este nevoie ca Wi-Fi-ul şi Bluetooth-ul să fie activate.

Deşi este extrem de util, AirDrop s-a dovedit şi destul de periculos.Fişiere sau fotografii nedorite ar putea fi trimise de către utilizatori necunoscuţi. Acest lucru este posibil dacă device-ul este setat să fie vizibil pentru oricine.

AirDrop poate fi accesat din Control Center şi îl găsiţi alături de setările legate de reţea.  Pentru a evita situații periculoase, este recomandat ca atunci când nu este folosit, AirDrop să fie închis sau vizibil doar pentru cei din agendă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI