Antena Căutare

Galerie FOTO: Gadgeturile pe care tinerii din 2017 nu le-au văzut niciodată! În urmă cu zeci de ani, ăia de le aveau erau ZEI

În zilele noastre, oamenii nu mai vorbesc la telefon, ci la ceas, iar atunci când folosesc telefonul mobil e o combinație între laptop, mp3 player, reportofon și... stop! Deja simțim că i-am pierdut pe mulți dintre puștii din 2017, care nu mai știu nimic de gadgeturile din urmă cu 10, 20 sau chiar 30 de ani.

Ei le-ar spune vechituri, iar cei care le-au folosit în anii trecuți n-ar cunoaște bine termenul de ”gadget”. Erai șmecher, zeu sau băiat de bani gata dacă o ardeai cu muzică la casetofon sau, bonus, la combină. Aveai deja statut privilegiat dacă sub televizor te prezentai cu un video și rupeai filmele pe casetă.

VOIAI MUZICĂ? iPod-ul nu era nici măcar în plan când Walkman-ul era fița

În 1978, tovarășul Nobutoshi Kihara făcea proiectul, de la design la caracteristici audio, iar în 1979 băieții de la Sony îl scoteau pe piață. Walkman, tată, nu semințe!

S-au vândut peste 220 de milioane de exemplare în toată lumea, iar tehnologia l-a ”ucis” în 2010, când Sony a oprit producția.

PICK-UP, CASETOFON, COMBINĂ MUZICALĂ

Le-ai auzit, sigur, de la ai tăi, dar nu le-ai folosit niciodată! Oamenii din 2017 sunt cu laptopuri, filmele le văd la cinema sau le rezolvă de pe internet, ori de pe vreun filelist, iar muzica se downlodează la greu si le bubuie în căștile telefonului sau în sistemele performante de acasă.

Eh, să ne concentrăm puțin. Muzica bunicilor noștri venea de la radio sau pick-up, iar părinții făceau petrecerile la casetofon sau, pentru nebunie mai mare, la combină muzicală. Tu, copilule din 2017, spune drept, cum copiai casetele? Cum rulai banda? Cum schimbai discurile? Cum porneai pick-up-ul?

NINTENDO ȘI JOCURI PE CALCULATOR

Acum ești cu FIFA pe Playstation sau Xbox, dar jocurile video au început pe televizor. Sau, mai clar, ele au început pe Nintendo. A plecat la drum, în 1983, în Japonia și a avut un succes colosal. Americanii au cerut-o imediat, dar au primit-o abia prin 1985, iar în Europa s-au jucat prima dată oamenii în 1987.

Băgai casete și începea nebunia. Fie că jucai Bomberman, fie că împușcai la rațe, fie că jucai fotbal sau alergai în curse de mașini, nebunia era garantată. Te uimeai de grafica excelentă și nu-ți venea să crezi cum se mișcă omuleții ăia. Acum, desigur, veți râde la maximum, căci Messi și Ronaldo sunt aproape reali în jocurile din 2017.

CD-PLAYER și MP3 PLAYER

Pe la sfârșitul anilor 90 și debutul anilor 2000, tineretul era topit după muzica. Asculta atât de multă încât s-a trecut de la cd-player, copilul walkman-ului, la mp3 player.

Mai clar, se renunța la track-urile de pe CD și se trecea pe modern, pe mp3, pe spații mai mari de stocare, pe hituri la greu unul după altul.

Vrei să faci impresie bună de 8 martie? Iată APLICAŢIILE care te ajută să trimiţi cele mai frumoase mesaje... VIDEO. Așa mașină nu ai mai văzut! Se conduce singură și e creată de Volkswagen...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x