Ghidul cumpărătorului online.Tot ce trebuie să știi despre produsele refurbished

 

Poate ți s-a întâmplat ca atunci când vrei să îți cumperi un calculator, un laptop sau un telefon, bugetul de care dispui să fie sub prețul produsului pe care ți-l dorești. Din lipsă de încredere nu ți-ai îndreptat atenția spre produsele second-hand, dar trebuie sa știi că există o variantă mult mai bună. În cazul în care îți dorești un produs, dar nu ai banii care să acopere prețul acestuia, te poți îndrepta spre un produs refurbished. Poate îți pare îndoielnic, dar piața produselor refurbished a crescut foarte mult în ultimii ani în România și tot mai mulți cumpărători își pun încrederea în astfel de produse.

Ce înseamnă mai exact “refurbished”?

Produsele refurbished sunt, în general,echipamente IT profesionale, create de brand-uri cunoscute (Dell, HP, Lenovo, Fujitsu), care au trecut printr-un triplu sistem de selecție, testate și ambalate conform unor standarde tehnice. Comparativ cu produsele second-hand care sunt produse care au diferite defecte de cele mai multe ori minore, dar funcționează la parametri optimi. Anumiți retaileri online au adaptat acest concept sub forma comercializării produselor resigilate, care a devenit o metodă de vânzare foarte populară.

Un produs resigilat este un produs care a fost cumpărat, dar care nu a satisfăcut nevoile cumpărătorului și care a fost returnat. Deoarece retailerii oferă posibilitatea de a returna un produs în termen de 30 de zile de la momentul cumpărării, o parte dintre produsele returnate se comercializează sub forma produselor refurbished. Trebuie sa știi că produsele sunt testate înainte de a fi puse în vânzare. De exemplu, calculatoarele refurbished sunt testate și actualizate la zi în ceea ce privește software-ul înainte de a fi scose spre vânzare.

Nou vs Refurbished - Avantaje și dezavantaje

Oamenii cumpără foarte des produse care au mai fost folosite. De exemplu, foarte mulți dintre noi am cumpărat cel puțin o dată o mașină second-hand. Deși nu ești primul posesor al mașinii, produsul are un preț destul de mare. Uneori, este vorba chiar de câteva mii de euro, dar nu iei în calcul și performanțele autoturismului sau lipsa garanției. În ceea ce privește produsele IT refurbished, acestea prezintă mai multe avantaje decât dezavantaje. În primul rând, prețul poate fi cu până la 40% mai mic decât același produs nou. Acest aspect este foarte important în situația în care banii nu îți ajung pentru produsul respectiv nou. Mai departe, calitatea produselor refurbished este una ridicată, deoarece aceste produse au fost testate, comparativ cu produsele second-hand. De asemenea, un produs de acest fel este 100% funcțional, așa că poți să uiți deja ingrijorările legate de starea de funcționalitate a produsului cumpărat. Și, în ultimul rând, un produs refurbished va beneficia de o garanție mai extinsă, care poate ajunge în unele cazuri până la cinci ani.

Garanție acordată pentru produsele refurbished

Garanția pe care o primești în momentul achiziției este unul dintre motivele pentru care vei cumpăra produsul respectiv. Dacă vei alege un produs refurbished, acesta poate beneficia de o garanție mult mai extinsă chiar decât are același produs nou. În schimb, pentru achiziționarea produselor second-hand se poate întâmpla să primești garanție în foarte puține cazuri.

În concluzie, dacă vrei să îți schimbi laptop-ul, dar nu ai suma necesară pentru a cumpăra unul nou, poți să îți îndrepți atenția spre un produs refurbished. Printre avantajele care te vor convinge vor fi prețul redus, calitatea și funcționalitatea perfectă, dar și garanția extinsă a produsului.
 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI