How to Web, cea mai importanta conferinta de tehnologie si afaceri web din Europa de Est, la Bucuresti

Peste 35 de specialisti din sfera tehnologiei si afacerilor web din Europa si de peste ocean, vin la Bucuresti pe 9 si 10 noiembrie, la conferinta How to Web. Acestia vor aborda teme precum tendintele web-ului global, tehnologie, analize de afaceri si dezvoltarea afacerilor, in cadrul discursurilor, panel-urilor, workshop-urilor si studiilor de caz ce se vor desfasura pe parcursul celor doua zile de conferinta.Unul din vorbitorii de seama ai How to Web este Pablos Holman, inventator de exceptie implicat in think-tank-uri ce rezolva prin tehnologie probleme globale, expert in securitate si hacker notoriu. El va fi autorul unuia din discursurile keynote ale primei zile. Cel de-al doilea keynote va veni din partea lui Doug Richard, fondatorul School for Startups, antreprenor, vorbitor si mentor renumit. El este unul din dragonii initiali ai emisiunii de televiziune „Dragon's Den" din Marea Britanie, format preluat in Romania sub numele de „Arena leilor".

Cum zona Social Media a avut o dezvoltare exponentiala in ultima perioada, aparand astfel un ecosistem de aplicatii si servicii ce schimba felul in care web-ul este utilizat, in cadrul How to Web 2011, Branko Milutinovic (fondatorul celui mai important joc social sportiv din lume) si Max Niederhofer (fondator Qwerly.com si unul din investitorii Last.fm) vor sustine prezentari despre cele mai interesante aspiratii din zona de social web. De asemenea, web-ul social va fi analizat in cadrul unui panel de catre Konstantin Hristov (fondator Favit) si George Lemnaru, fondator eRepublik (desemnat cel mai bun startup european in 2007 la LeWeb) si in cadrul unui workshop alaturi de Bogdan Sandulescu (product manager la uberVu).

Unul dintre domeniile ce schimba web-ul este cel al aplicatiilor pe telefonul mobil. How to Web va discuta dezvoltarea sectorului mobile in cadrul unui panel alaturi de Thai Tran (fondator Lightbox), Felix Petersen (fondator al Amen si al Plazes, primul serviciu bazat pe locatie, lansat in 2006 si achizitionat ulterior de Nokia), Michael Breidenbrücker (fondator RjDj) si Philipp Kandal (fondator al Skobbler, companie dezvoltatoare de aplicatii mobile de top din Europa). De asemenea, participantii la eveniment vor putea lua parte la un workshop pe aceasta tema gazduit de catre Mihai Corlan (product manager Adobe).

Cresterea accelerata a platformelor de tip daily-deals a impus in ultimii doi ani un nou model de afaceri. Elementele cheie in sustenabilitatea acestora vor fi abordate in cadrul unui panel alaturi de Jeffrey Treichel, fondator al Kolektiva (lider de piata pe acest segment in Europa de Sud-Est) si Mihai Seceleanu (fondator al Kuponiada).

Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului, piata de SaaS (Software as a Service) va atinge venituri de peste 12 miliarde de dolari. Punctele esentiale pe care afacerile de tip SaaS trebuie sa le parcurga vor fi dezbatute impreuna cu Alexandru Costin (director Adobe Romania si entrepreneur in residence cu produsul Business Catalyst), Alastair Mitchell (fondator Huddle.net ) si Vladimir Oane (fondator uberVu, startup castigator al Seedcamp in 2008).

Lista cu toti vorbitorii confirmati pana in acest moment si alte detalii legate de eveniment sunt disponibile pe website-ul conferintei: http://how-to-web.net. Pe aceasta lista se regasesc si specialisti din sfera finantarii afacerilor, investitori si reprezentanti ai celor mai importante programe de sustinere a afacerilor web din Europa.

Pentru a facilita accesul participantilor la conferinta, organizatorii pun la dispozitie autocare gratuite ce vor lega Bucurestiul de unele din cele mai importante centre tech din zona: Iasi, Cluj, Timisoara, Sofia si Belgrad.

Antena 3 este partener media al How to Web , cea mai importanta conferinta de tehnologie si afaceri web din Europa de Est, ce se desfasoara la Bucuresti in perioada 9-10 noiembrie 2011 si reuneste peste 750 de participanti cu zeci de specialisti, antreprenori si investitori web din Europa si de peste ocean.

Sursa: Antena3
Foto: liberty.edu

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri