Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Indienii au lansat cea mai ieftina tableta din lume. Costa doar 20 de dolari

Autoritatile indiene au lansat, in aceast weekend, o noua versiune a celei mai ieftine tablete din lume. Dotata cu un procesor mai rapid si cu o baterie imbunatatita, tableta Aakash va putea fi achizitionata de studentii indieni cu doar 20 de dolari, aproximativ 70 de lei.

Tableta Aakash (cuvant ce inseamna „cer albastru” in Hindi) a fost conceputa in urma unui parteneriat public-privat ce doreste sa imbunatateasca rata de acces la tehnologia de ultima ora in India, tara in care penetrarea Internetului este de doar 10%.

Compania care a conceput aceasta tableta, Datawind, afirma ca Aakash 2 este dotata cu un procesor de 3 ori mai rapid decat cel cu care era dotata prima versiune a tabletei. Ea fost dezvoltata de ingineri de la cele mai bune universitati din India, ruland sistemul de operare Android 4.0 si fiind dotata cu un ecran ce masoara 7 inci (18 centimetri) in diagonala, scrie descopera.ro.

Primele 100.000 de tablete vor fi vandute studentilor din cadrul universitatilor de inginerie din India la un pret subventionat de 1.130 de rupii (aproximativ 70 de lei), urmand ca ulterior tableta sa fie distribuita in librariile din universitatile indiene. Pretul comercial al tabletei, fara subventii, va fi de 3.500 de rupii (aproximativ 225 de lei). Daca programul va fi incununat de succes, guvernul indian intentioneaza sa cumpere 5.860.000 de tablete Aakash pentru a le distribui tuturor elevilor si studentilor din tara.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Recomandari