Căutare Live

Intel si Google colaboreaza la dezvoltarea Android

Intel a anuntat inceperea colaborarii cu Google, care are ca scop dezvoltarea businessului Intel in domeniul smartphone-urilor.

Cele doua companii vor lucra impreuna pentru a optimiza versiunile viitoare ale sistemului de operare Android pentru gama de procesoare cu consum redus de energie Atom.

Miscarea ar putea creste viteza cu care Intel se extinde pe piata de telefoane mobile si tablete, intr-un moment in care vanzarile de PC-uri se diminueaza. Primele telefoane Android cu noile cipuri ar trebui sa fie disponibile in prima jumatate a anului 2012, spun oficialii Intel citati de Reuters.

Cel mai mare producator de procesoare se aliaza astfel cu unul dintre cei mai mari jucatori din industria de telefonie mobila. In august, Google a anuntat ca va achizitiona producatorul de telefoane Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari. In plus, platforma Android este in prezent sistemul de operare cu cea mai mare popularitate.

,,Colaborarea cu Google va aduce pe piata noi capabilitati, care vor ajuta la accelerarea inovatiei, a gradului de adoptare si de alegere", a declarat Paul Otellini, presedintele si CEO-ul Intel. ,,Sunt entuziasmat de oportunitatile acestei colaborari, care le va permite clientilor nostri sa utilizeze noi produse bazate pe arhitectura Intel si platforma Android", a adaugat el.

FOTO& VIDEO! Vezi cum arata Windows 8, noul sistem de operare de la Microsoft!... iPhone 5 va fi disponibil din 15 octombrie in Franta...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri