Internetul, așa cum îl știm, o amintire! Adio, fotografii puse instantaneu pe rețelele de socializare

 

Ne așteaptă schimbări serioase la capitolul Internet. care. „De vină”, să zicem aşa, este o directivă a Uniunii Europene legată de drepturile de autor.

Schimbarea va fi fundamentală şi ne va afecta pe toţi. Cel care va încărcat poze copiate, va fi responsabil de conţinut. Iar aici nu ne referim doar la pozele ori videourile luate pur şi simplu de pe alte site-uri, ci şi la cele făcute de noi, în care apar poate vedete, brand-uri şi muzică pentru care nu avem niciun drept de difuzare.

Singura cale prin care un website va putea funcţiona legal, va fi prin a verifica fiecare postare, a fiecăruia dintre noi, asigurându-se astfel că nu încalcă nicio politică a drepturilor de autor.

Asta înseamnă timp. Mult timp. Dacă acum încărcăm o poză în doar câteva secunde, în viitor am putea aştepta chiar şi mai bine de şase ore pentru ca ea să fie analizată şi aprobată.

Măsura  îi alarmează pe iubitorii reţelelor de socializare. 5 milioane de europeni au semnat deja o petiţie prin care nu sunt de acord cu directiva europeană, pentru că, spun oamenii, ar omorî creativitatea. Printre ei sunt şi 100 de mii de români.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI