Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

iPhone 4G, "descoperit" din greseala

Marii producatori de telefoane mobile au luat-o inaintea furnizorilor de echipamente de retea. Acestia din urma abia incep sa investeasca in infrastructura 4G, pe cand prototipuri ale telefoanelor deja exista.

In Romania accentul producatorilor de telefoane mobile si al operatorilor de telecomunicatii este in continuare pus pe tehnologia 3G. La nivel mondial insa apar tot mai multe stiri despre noua tehnologie, iar producatorii incep sa lanseze telefoane 4G.

Noua tehnologie 4G va permite accesul telefoniei mobile si al laptopurilor la streaming video HD, servicii multimedia in timp real, videoconferinte etc.

In prezent, retelele de generatia a patra, 4G, au ca scop sa asigure utilizatorilor viteze mai mari pentru transmiterea de date. Spre exemplu, la o viteza de aproximativ 100 Mbps, continutul unui DVD standard poate fi downloadat in 5 minute. De aceste specificatii tine cont si gigantul american Apple, care va lansa in aceasta vara noul telefon iPhone 4G.

Desi compania este foarte secretoasa in privinta oricarei informatii despre noul smartphone, se pare ca un angajat a uitat prototipul iPhone intr-un bar, acesta intrand, in cele din urma, in posesia reporterilor Gizmodo, care au facut publice noile specificatii.

Acesta dispune de camera video frontala pentru chat, lentila camerei din spatele telefonului este de dimensiuni mai mari decat cea prezenta la iPhone 3GS, are un micro-SIM in loc de cartela standard SIM. De asemenea, are un ecran imbunatatit, rezolutia maxima ajungand la 960x640 pixeli, iar un microfon secundar ajuta la anularea zgomotelor de fond.

Are butoane separate pentru volum, iar butoanele de pornire, trecere pe vibratie si volum sunt metalice.

Citeste si Saptamana Financiara

Sursa foto: concept-phones.com

Recomandari