Lenovo dă lovitura pe smartphone-uri – cumpără Motorola de la Google

Deşi deţineau deja o cotă semnificativă pe smartphone-uri la nivel global, cei de la Lenovo tocmai au investit 3 milarde dolari în achiziţia Motorola.

Deşi deţineau deja o cotă semnificativă pe smartphone-uri la nivel global, cei de la Lenovo tocmai au investit 3 milarde dolari în achiziţia Motorola.

Aceasta este o ştire neaşteptată. După ce în 2011 cheltuia o sumă fabuloasă de 12,5 miliarde de dolari pentru achiziţia Motorola, la începutul lui 2014, Google vinde aceeaşi companie cu 2,91 miliarde de dolari. Deşi realitatea este un pic mai complexă şi produsul vândut nu are atât de multe în comun cu cel cumpărat acum doi ani şi jumătate, un lucru este sigur. Lenovo tocmai şi-a cumpărat nişte ,,rădăcini” foarte adânci în piaţa globală de telefoane mobile.

Motorola are una dintre cele mai impozante baze de date cu patente. Are câteva divizii independente care se ocupă de nişte proiecte futuriste. În acelaşi timp, a lansat în 2013 câteva terminale cu Android care au făcut valuri în piaţă şi care, au fost şi sunt în continuare produse în SUA, spre deosebire de 90% dintre produsele disponibile în această categorie. Rămâne acum să vedem cât de independentă va fi această companie în momentul în care va intra în mrejele celor de la Lenovo.

Apărută iniţial ca zvon, această informaţie a fost confirmată prin comunicat oficial atât de Google, cât și de Lenovo, împreună cu suma exactă de 2,91 miliarde dolari ce va fi plătibilă în cash, în mare parte. În plus, va include acţiuni la Lenovo, în valoare de 750 de milioane de dolari.

Citeste AICI continuarea articolului!

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Zodii ghinioniste în ziua de 22 octombrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi se numără printre acele zodii ghinioniste în ziua de 22 octombrie 2021. Aceștia...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri