Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Lucruri pe care nu ar trebui sa le faci pe Facebook

Explozia retelei de socializare Facebook in Romania a atins cote uriase, insa e bine sa stim mai multe lucruri de care trebuie sa ne ferim sau pe care sa le evitam atunci cand ne postam informatiile pe contul personal. De ce? Pentru o mai mare siguranta.

1. Nu-ti da informatiile complete de nastere.

Cel mai bine e sa pui doar ziua si luna, fara anul nasterii.Da, stim ca asa fac cel mai mult femeile, dar si noi ar trebui sa facem acelasi lucru. Hotii de identitati cauta des noi variante de a-si insusi noi nume, iar actele se fac cu datele de nastere reale ale persoanei vanate.

2. Nu-ti populariza copiii.

Foarte multi oameni sunt aproape obsedati in a-si populariza copiii pe Facebook, rapindu-le orice intimitate. Ai grija si la conturile prietenilor tai, care pot pune informatii despre copiii tai, involutar, sau chiar poze, de la petreceri sau zile de nastere.

3. Nu spune cand esti plecat de acasa.

Cel mai bine e sa fii foarte vag cu aceste informatii, sau, si mai bine, sa nu spui decat la intoarcere unde ai fost plecat, cand, si asa mai departe.

4. Nu-ti lasa copiii nesupravegheati pe cont.

Da, chiar daca este impusa o limita de 13 ani pentru accesarea Facebook-ului, nu sta nimeni sa verifice cu adevarat acest lucru, asa ca orice copil de 7, 8, sau 10 ani isi poate face cont. In aceste conditii, daca nu poti sa-i interzici acest lucru pentru a nu va strica relatiile, cel mai bine e sa-l faci "prieten" pe copilul tau, si astfel vei supraveghea linistit orice mesaje pe care le lasa.

5. Alege o parola grea.

Desi greu de crezut in vremurile noastre, conform datelor exista inca foarte multe persoane care au parole simplu de ghicit la conturile lor. Bazandu-se tocmai pe faptul ca sunt prea usoare si nu vor fi bagate in seama de hotii de conturi, multi oameni inca au parole de genul "123456", sau "facebook". Gresit, alege-ti mereu o parola mai complicata, formata din litere si din cifre, pe care doar tu o poti sti.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro