Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Masina care citeste gandurile va fi construita pana in 2017!

Specialistii grupului american IBM considera ca masinile care sunt capabile sa citeasca gandurile si chiar sa recunoasca identitatea autorilor acestora vor putea fi construite pana in anul 2017, informeaza AFP.

"De la Hudini la Skywalker, trecand prin filmele din seria X-Men, cititul gandurilor a fost inca din negura timpurilor una dintre cele mai arzatoare dorinte ale pasionatilor de SF-uri. Dorinta lor ar putea sa devina in curand realitate", afirma specialistii de la IBM, care alcatuiesc in fiecare an o lista cu previziunile lor pe cinci ani, referitoare la tehnologiile ce ar putea fi lansate in viitorul apropiat.

Cercetatorii de la IBM fac parte dintre oamenii de stiinta care analizeaza posibilitatea prin care creierul uman ar putea fi conectat la aparatele electronice, precum computerele personale sau telefoanele inteligente, au adaugat savantii americani, a caror lista anuala cu predictii a fost publicata, luni, in Statele Unite.

Una dintre aceste aplicatii ii va ajuta pe posesorii de telefoane inteligente sa formeze un numar din agenda doar gandindu-se la posesorul acelui numar de telefon.

Totodata, specialistii de la IBM sunt de parere ca actualele parole vor putea fi intarite prin elemente de identificare biometrica, cu ajutorul unor aplicatii de recunoastere faciala sau vocala.

"Imaginati-va: veti putea sa mergeti la un bancomat si sa retrageti numerar, in conditii de deplina siguranta, spunand doar numele dumneavoastra si privind spre un microcip care va va recunoaste retina", au adaugat cercetatorii de la IBM.

Sursa: Antena 3
Foto: rawstory.com

Recomandari