Noua functie pe YouTube: blurarea fetei

YouTube pune a dispozitia utilizatorilor o noua functie, ce permite estomparea trasaturilor persoanelor din filmuletele postate pe site, cu scopul de a masca identitatea protagonistilor inregistrarilor.

Optiunile pentru postarea online a videoclipurilor pe YouTube au fost astfel completate prin integrarea functiei "Estompati toate fetele". Utilizatorii vor putea sa vizualizeze un mic rezumat al inregistrarii lor, cu fetele figurantilor mascate, inainte de a decide sa posteze sau sa nu posteze pe site acel filmulet.

"Este o tehnologie emergenta, ceea ce inseamna ca ea poate sa intampine unele dificultati, ce constau in reperarea unor fete, in functie de unghiuri, luminozitate si calitatea imaginii video. Este deci posibil ca unele fete sa nu apara mereu estompate", a explicat un oficial YouTube, adaugand ca "anonimatul vizual din clipuri va permite oamenilor sa partajeze si mai multe secvente personale filmate si sa se exprime in situatii in care in trecut nu puteau sa o faca", a explicat Amanda Conway.

YouTube sustine ca peste 72 de ore de inregistrari video sunt postate pe site in fiecare minut si ca peste patru miliarde de fisiere video sunt vizionate in fiecare zi.

Foto: utexas.edu

Ultimele știri