Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Noul iPad, deja in productie?

Spuneam, in timpul derularii CES 2010, ca jucaria celor de la BlackBerry, tableta PlayBook, urmeaza sa apara pe piata in primul trimestru al anului si ca este un concurent serios pentru iPad, insa lansarea pica intr-un moment prost, adica prea tarziu, fiind posibil ca Apple sa revina pe piata cu o noua versiune de iPad. Iata ca acest lucru s-a intamplat.

Apple a inceput lucrul la noua versiune pentru tableta iPad, iar primele adaugiri ar fi un obiectiv foto incorporat si un procesor mai rapid, potrivit unor surse din piata, scrie the Wall Street Journal, in editia online.

De asemenea, noul iPad va fi mai subtire si mai usor decat primul model. Va include cel putin o camera pe partea din fata a dispozitivului, precum si capabilitati de video-conferinta. Noul iPad va fi, de asemenea, mai rapid, ca si viteza de procesare si mai puternic, privind procesorul grafic. Nimic nou pe linia de asamblare, responsabili vor fi tot cei de la Foxconn, la fel ca si in cazul predecesorului sau.

Despre disponibilitatea la operatori, se speculeaza ca noul iPad va fi initial in oferta Verizon si AT&T, insa, surprinzator, nu si la Nextel sau T-Mobile, in Statele Unite, potrivit sursei citate. Pana aici, numai lucruri bune, insa dezamagirea generala este exprimata de mentinerea rezolutiei ecranului primei versiuni de iPad, o explicatie oficiala in acest sens, nefiind disponibila, inca.

Despre estimarile privind vanzarile noului iPad este prea devreme sa se poata discuta, insa, pe plan mondial, pentru actualul iPad, se preconizeaza cifre undeva intre 27 si 35 de milioane de unitati pentru anul curent. Un impact important il va avea si concurenta, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom sau RIM Playbook reprezentand concurenti demni de luat in seama pe acest segment.

Ca o dovada in acest sens, desi iPad este dominant in vanzarile pe segment, firma de cercetare iSuppli IHS estimeaza ca pana in 2013, cota de piata iPad va scadea la mai putin de 50% din piata globala.

Debutul noului iPad este asteptat in urmatoarele doua luni, la un pret similar cu cel actual, poate putin mai scump, desi detalii exacte in acest sens nu au putut fi obtinute. Momentan, iPad costa intre 499 si 829 de dolari.

Sursa: Jurnalul National

Foto: techradar.com

Recomandari