Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Nu ai cont de Facebook, nu existi! Sau poti foarte bine sa fii un criminal in serie...

In ziua de astazi, daca nu ai cont pe cel mai popular site de socializare, practic, iti scad sansele de angajare in cadrul unei companii sau poti sa fii considerat "suspect". Cel putin asta sustin specialistii.

Lansat in 2004, Facebook-ul a ajuns, in doar cativa ani, una dintre activitatile esentiale din vietile oamenilor, iar povestea infiintarii site-ului de socializare a facut rapid inconjurul mapamondului. Astfel au ajuns aproape 955 de milioane de oameni sa foloseasca activ conturile lor de Facebook, acest lucru ducand si la un impact socio-cultural. Chiar si angajatorii tin cont de activitatea intervievatilor pe site-ul de socializare, iar lipsa unui cont pune semne de intrebare.

Cu o asemenea stare de nebunie iscata in jurul Facebook-ului, nici specialistii de la Forbes nu se dezmint si sustin cauza: principala temere a angajatorilor este aceea ca pagina de Facebook a candidatului ar fi putut fi stearsa, din cauza unor postari indecente sau a abuzurilor.

Cotidianul german Der Tagesspiegel sustine aceste teorii si vine cu argumente confirmate psihologic. Atat James Holmes, atacatorul care a ucis 12 persoane la un cinematograf american, in luna iunie a acestui ani, cat si Anders Breivik, criminalul care a dus la disparitia a 77 de persoane, aflate intr-o tabara din Germania, NU AU PROFIL DE FACEBOOK! Psihologii spun ca lipsa unei vieti virtuale "reale" (adica una in care sa fie folosita adevarata identitate sociala a individului) poate indica ideea unui psihic non-conformist sau a unui potential criminal in serie.

"Folosirea retelelor de socializare este dovada unei vieti sociale sanatoase. In caz contrar, persoana in cauza poate avea probleme psihice si inclinatii criminale", este de parere psihologul Christopher Moeller, citat de Daily Mail.

In urma cu cateva luni, un anunt surprindea utilizatorii Facebook. Site-ul de socializare are la baza un program prin care este monitorizata activitatea din aria Facebook-ului, dar si a browser-ului folosit de utilizatori. Asta dovedeste faptul ca A NU AVEA CONT pe Facebook este o amenintare pentru autoritati, care pot controla prin intermediul site-ului o intreaga societate, iar cei "non-conformisti", deci care refuza sa se integreze voit intr-un mediu virtual, sunt mult mai greu de monitorizat.

Voi ce credeti? Este sau nu este anormal sa NU ai cont pe Facebook?

Recomandari