Căutare Live

O nouă scurgere de date afectează populația lumii, după Facebook. LinkedIn a scurs datele a jumătate de miliard de membri

Informaţiile a 500 de milioane de profiluri LinkedIn au fost scoase la vânzare, la fel ca în cazul incidentului în care a fost implicat Facebook, pe un forum de hacking.

LinkedIn

shutterstock

LinkedIn se apără spunând că nu a fost vorba de un hack (cum au spus şi cei de la Facebook în cazul lor) şi că leak-ul nu include date ale conturilor private. Cu alte cuvinte, conform LinkedIn, ar fi fost preluate datele deja disponibile în paginile publice de profil.

Setul de date se bănuieşte că este mult mai mare şi că include date personale din cadrul mai multor platforme. Cele 500 de milioane de profiluri LinkedIn sunt doar parte a leak-ului, potrivit news.ro.

Ce date din profilurile utilizatorilor de LinkedIn au fot vândute

Printre datele personale vândute se numără adresele de email, numărul de telefon, genul şi altele.

De asemenea, LinkedIn spune că datele au fost preluate nu doar de pe reţeaua profesională, ci din mai multe surse. “Nu a fost o breşă de securitate a LinkedIn”, afirmă reprezentanţii platformei deţinute de Microsoft, companie cu un business înfloritor în zona securităţii.

Citește și: Cum poți afla dacă datele tale au fost furate în urma scurgerii masive de informații de la Facebook

LinkedIn nu a spus şi dacă cei jumătate de miliard de utilizatori vor fi notificaţi, pentru ca aceştia să ştie că le-au fost preluate datele personale. Facebook, spre exemplu, a spus că nu va notifica utilizatorii, pentru că nu ştie cu siguranţă cine sunt cei afectaţi.

Facebook a scurs datele a 533 de milionae de utilizatori

Cea mai recentă scurgere masivă de date de la Facebook a atras atenția specialiștilor la nivel mondial. Datele care au ajuns în mediul online includ adrese de e-mail, numere de telefon, numele complet, locațiile și zilele de naștere ale utilizatorilor.

Facebook a transmis că scurgerea masivă provine de la o problemă din 2019, care a fost remediată de atunci, relatează Business Insider.

Citește și: Ce platformă de socializare a depăsit Instagramul în România. Peste 4.000.000 de oameni folosesc această aplicație

Cu toate acestea, informațiile scurse nu mai pot fi recuperate. Potrivit Axios, 32 de milioane dintre utilizatorii cărora le-au fost preluate datele personale sunt din SUA, 11 milioane din Marea Britanie, iar 6 milioane din India.

Facebook cere acces la datele proprii pentru a putea personaliza publicitatea, dar și conținutul astfel încât să urmărești cât mai multe reclame.

Cum poți afla dacă datele tale au fost furate în urma scurgerii masive de informații de la Facebook...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x