Căutare Live

Opera renunta la motorul de randare in favoarea Webkit

Cu toate ca a rezista cativa ani de zile fara sa faca trecerea la Webkit, creatorii Opera au cedat presiunilor si au renuntat la propriul motor de randare al paginilor.

Global, pe toate platformele, Opera se lauda cu 300 milioane de utilizatori. Creat de Apple, motorul de randare Webkit este prezent in Google Chrome, Safari si majoritatea browserelor mobile. Abia de acum inainte, Opera va incepe sa adopte standardul Webkit.

Desi aceasta tranzitie reprezinta un efort imens pentru companie, miscarea a fost facuta cu scopul de a usura eforturile intreprinse de dezvoltatori pe partea de compatibilitate . Creatorii de continut in HTML5 si CSS3 au intampinat probleme pentru foarte mult timp, atunci cand venea vorba de afisarea corecta a paginilor web, generate in diverse browsere. Adoptarea la scara larga a motorului de randare Webkit va fi in egala masura benefica atat pentru utilizatori cat si pentru industrie. Acum vor fi sanse mai mari ca un site sa arata exact la fel in momentul in care este accesat de pe mai multe dispozitive sau browsere.

Citeste AICI continuarea articolului!

iPhone 5S vine in Iunie, este aproape sigur... HP lucreaza impreuna cu Google la tablete cu Android...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri