Piata smartphone din Romania, aproape de media mondiala!

Rata de penetrare a telefoanelor inteligente (smarphone) in Romania se situeaza in jurul valorii de 5%, comparativ cu 8% la nivel mondial, cifre mai mari fiind intalnite in statele mai dezvoltate, a declarat azi directorul comercial pentru segmentul persoane fizice al Vodafone Romania, Mihai Ghyka, citat de Mediafax.

"Spre exemplu, in Marea Britanie rata penetrare se estimeaza ca va depasi pragul de 50%. In tarile din vestul Europei, acest indicator depaseste 20%"


Fostul Chief Commercial Officer al operatorului, Karsten Wildberger, declara in noiembrie 2010 ca vanzarile de smartphone (ca unitati) reprezinta 10% din totalul de telefoane mobile vandute in Romania. Totusi, in urmatoarele luni procentul ar putea ajunge la 20%.

De asemenea, raportul GfK pentru piata locala de electronice si IT&C, prezentat in luna mai, arata ca valoarea totala a pietei de telecomunicatii (telefoane mobile, smartphone) a scazut cu 1,5% in primul trimestru al lui 2011 comparativ cu aceeasi perioada a lui 2010, insumand 41 milioane de euro, potrivit studiului Gfk.

Scaderea in valoare este mai mica decat scaderea in unitati datorita cresterii continue a ponderii smartphone-urilor. Vanzarile de smartphone-uri cresc rapid, castigand gradual cota de piata in detrimentul telefoanelor mobile „traditionale", dublandu-si vanzarile in unitati fata de trimestrul anterior.

Citeste si Jurnalul National!
Foto: partners4prosperity.com

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri