Producatorul “Angry Birds”, estimat la 1,2 miliarde dolari

La un an de lansare (decembrie 2009), “Angry Birds” ajunsese in topul celor mai populare jocuri video pentru iPhone, iar lansarea versiunii pentru platforma Android a insemnat 1 milion de descarcari in primele 24 de ore. In primavara lui 2011, producatorii finlandezi de la Rovio anuntau 100 de milioane de descarcari ale tuturor versiunilor jocului, succesul fiind potentat si de “explozia” tabletelor.

Acum, Rovio Entertainment este in negocieri pentru a atrage investitori, care evalueaza firma la 1,2 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discutiilor. Rovio vrea sa atraga o investitie strategica de la o companie din sectorul divertismentului, dupa ce a respins mai multe oferte similare din partea unor investitori institutionali, au adaugat sursele citate.

Compania are nevoie de bani pentru a se extinde. Rovio vrea sa faca un film "Angry Birds" si sa deschida birouri in afara Finlandei. De asemenea, firma vrea sa inceapa sa valorifice popularitatea brandului in tari precum China, unde intentioneaza sa vanda animale de plus si imbracaminte tematica.

Cel mai probabil, investitorii interesati de Rovio ar fi grupul Electronic Arts si dezvoltatorul de jocuri pe Facebook Zynga, dar si giganti media precum News Corp si Walt Disney, a declarat directorul general al firmei de cercetare Wedbush Securities, Michael Pachter.

"Parca vad cum Disney ar face din Angry Birds o tiribomba in parcurile lor de distractii si un film. Zynga ar putea face din Angry Birds un nou FarmVille", comenteaza analistul.

Rovio a primit in martie 42 milioane de dolari de la mai multi investitori, printre care si co-fondatorul Skype Niklas Zennstrom si actionarul Facebook Accel Partners.

sursa: jurnalul national

Ultimele știri