Smartphone-ul creeaza dependenta

Un studiu recent sustine ca posesorii de smartphone-uri utilizeaza obsesiv acest gadget si ca respectivul comportament s-ar putea transforma intr-un obicei care sa afecteze productivitatea muncii.

Conform studiului, inca de la primele ore ale diminetii telefonul este folosit. Verificarea nu dureaza mai mult de 30 de secunde. Acest comportament este reluat si la serviciu in momentele de plictiseala.

„Ingrijorator este faptul ca la acesti subiecti, raspunsul obisnuit la plictiseala ar putea deveni utilizarea smartphone-ului" au declarat cercetatorii. Intr-adevar s-a constatat ca in acele 30 de secunde dedicate utilizarii gadgetului, posesorii acestuia nu sunt atenti la nimic din ceea ce se petrece in preajma lor. Telefonul este cel mai important stimul si le capteaza intreaga atentie. Daca acest comportament devine un obicei, atunci va fi din ce in ce mai putin influentat de controlul voluntar.

Deja s-au inregistrat accidente rutiere cauzate de utilizarea smartphone-ului in trafic, precum si o scadere a productivitatii activitatilor desfasurate in cadrul serviciului.

foto: askmen.com

Ultimele știri