Smartwatch - ceasul inteligent care ii ajuta pe batrani

 

Marketerii de la marile companiile de smartwatch-uri vizeaza in special publicul tanar si semi-tanar. Acest lucru este justificat avand in vedere statisticile care arata importanta net superioara a tehnologiei pana la o anumita varsta.

Cu toate acestea, smartwatch Samsung, Garmin sau apple watch poate deveni un obiect extraordinar, daca nu chiar esential, pentru persoanele in varsta sau pentru cei cu unele probleme de mobilitate.

Ceasurile inteligente au caracteristici benefice unice pentru persoanele in varsta si pentru cele cu dizabilitati si ca atare un astfel de gadget modern nu ar trebui sa le lipseasca din casa.

De ce un smartwatch Samsung pentru cei in varsta?

Avantajul smartwatch-urilor este ca ele au dovedit ca pot sa faca mult mai multe lucruri decat sa arate ora exacta pe un ecran tactil SF. Ele au o serie de caracteristici si functii care le fac extrem de utile pentru cei batrani sau pentru persoanele cu handicap.

Ce beneficii aduce un smartwatch Samsung pentru cei in varsta si cei cu handicap?

  • Un ceas smartwatch poate fi un reminder de nadejde. Batranii si cei care au diverse afectiuni trebuie sa urmeze tratamente complexe si sa-si ia medicamentele zilnic, la anumite ore. Un smartwatch ii poate ajuta sa devina mai rigurosi in ceea ce priveste administrarea pastilelor. Avand setarile necesare, utilizatorul poate sti mai usor daca a luat sau nu o pastila la o anumita ora. Alarma de la mana ii da de stire ca este timpul sa-si ia pastila.
  • Un ceas smartwatch ii ajuta pe cei in varsta sa intre rapid in contact cu un membru al familiei sau cu ambulanta in caz de accident. Ar putea face acest lucru si cu ajutorul unui telefon, dar adevarul este ca pentru multi varstnici sau persoane cu dizabilitati este dificil sa stea in permanenta lipiti de telefonul mobil. In schimb, un smartwatch este un accesoriu de mana, cu o greutate minima (de cateva grame) si usor de consultat. In caz de accident in baie, in curte sau departe de telefonul mobil, pentru cel cazut este simplu sa apese un buton al ceasului de la mana si sa poata primi asistenta de care are nevoie.
  • Un ceas smartwatch ii ajuta pe cei varstnici sa ramana intr-o zona de siguranta. GPS-ul integrat in functiile unui smartwatch este de mare ajutor in acest sens. In primul rand, cu ajutorul acestui GPS persoanele care acuza pierderi de memorie sau se ratacesc cand ies din casa, pot regasi mai usor drumul inapoi. In al doilea rand, familia sau cei care se preocupa de starea celui in varsta il poate afla mai usor, atunci cand lipseste de acasa ori nu este de gasit.

Cum ar trebui sa fie un smart watch bun pentru cei in varsta?

In general, orice smart watch va fi benefic pentru un batran sau pentru o persoana cu un handicap. Cu toate acestea, nu toate ceasurile inteligente sunt la fel, mai ales cand vine vorba despre functii si caracteristici. Iata cele mai importante lucruri care pot face diferenta intre un ceas inteligent adecvat pentru o persoana in varsta si unul oarecare.

  • Ceasul trebuie sa fie suficient de usor si confortabil ca sa poata fi purtat la incheietura pe parcursul unei zile intregi. Preferati modelele cu o curea din piele care ofera mai multa libertate si lejeritate pentru mana celor in varsta. Daca ceasul nu va fi comod exista mari sanse ca utilizatorul sa nu-l poarte sau sa-l dea jos de la mana.
  • Un smart watch bun pentru cei in varsta trebuie sa aiba un sistem de operare interactiv si in general sa fie simplu de utilizat. Acest lucru nu este tocmai usor, avand in vedere ca majoritatea batranilor tind sa respinga tehnologia. Cu cat un smart watch este mai complicat si greu de inteles, cu atat mai putine sanse exista ca cel in varsta sa-l poata purta la mana si sa-l descifreze. De aceea, cautati un model cu un meniu destul de simplu.
  • Ecran tactil, suficient de mare. Varstnicii acuza deseori probleme de vedere si daca vreti sa fiti siguri ca ei pot citi notificarile si informatiile de pe ecran, acesta trebuie sa fie suficient de mare. Pe de alta parte, trebuie gasit un echilibru - pentru ca un ceas prea mare ar putea deveni greoi de purtat la mana. Important este ca afisajul sa aiba o rezolutie buna, sa fie color si calitativ.
  • Sa aiba o baterie buna cu autonomie suficient de mare. Cele mai multe smart watch-uri rezista pana la 2 saptamani, dar acest lucru depinde si de cum sunt utilizate. Ideal ar fi sa gasiti un smartwatch cu o baterie cat mai buna, pentru ca purtatorul sa nu fie nevoit sa-l incarce prea des. Smartwatch Samsung ofera o incarcare simplificata, fara efort, iar acest lucru poate fi esential pentru cei in varsta, putin familiarizati cu tehnologia. Tot ce trebuie sa faca este sa aseze Galaxy Watch pe o statie de incarcare wireless si incarcarea va incepe singura.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI