Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Sony scoate primul sau notebook cu GPS incorporat, Vaio P Series

Notebook-ul Sony VAIO P nu este cel mai puternic de pe piata insa cei care caută portabilitatea o vor gasi cu siguranta prin acest nou gadget anuntat luni de producatorul japonez. De fapt este vorba de un refresh al Seriei P, un fel de facelift, ca la masini, cu noi culori, si noi functii adaugate.

VAIOP Series este primul notebook de la Sony cu GPS incorporat si un nou Digital Compass, ceea ce-l transforma intr-o buna unealta de orientare pentru cei care-si petrec foarte mult timp pe drumuri, scrie softpedia.com.

De asemenea, VAIO P este primul notebook Sony cu accelerometru incorporat, care raspunde la miscarile fizice. Astfel, utilizatorul trebuie doar sa miste usor device-ul ca sa navigheze prin fotografii sau pentru a parcurge un document PDF sau sa navigheze inainte si inapoi prin paginile web. De asemenea, senzorul isi da seama cand calculatorul este intors intr-o parte si aseaza automat pagina in modul portret pentru a usura urmarirea ei.

Sony a introdus cateva optiuni inovative la acest notebook, printre care trackball-ul central, completat de un touchpad adiţional si butoane de mouse care sunt amplasate langa ecran, in zonele de unde se tine de obicei un laptop.

Au fost operate schimbari si la configuraţia hardware.Noul VAIO P are un procesor Intel Atom Z540 CPU, memorie DDR2 SDRAM de 2GB si drive SSD de 64GB. Display-ul de 8 inch are rezoluţia de 1,600x768 pixeli iar grafica este asigurata de Intel GMA 500. Durata de viaţa a acumulatorului este de cinci ore. Notebook-ul cantareste 600 de grame.

Noul Sony VAIO P va fi disponibil de luna viitoare, insa nu se stie deocamdata cat va costa.

foto: blogcdn.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro