Căutare Live

Supriză: 99% din malware pe mobil vizează sistemul Android

Cel mai nou raport anual Cisco confirmă faptul că 99% din conținutul malware pe mobil are ca ţintă platforma Android.

Cel mai nou raport anual Cisco confirmă faptul că 99% din conținutul malware pe mobil are ca ţintă platforma Android.

Pentru că reprezintă un motiv de bucurie pentru cei de la Apple, Phil Schiller, unul dintre vicepreşedinţii Apple a postat pe Twitter zilele trecute o referinţă către cel mai recent studiu Cisco. Acest raport, foarte bine documentat, se încheie prin câteva rezultate care cu siguranţă nu reprezintă o încântare pentru oficialii Google.

Este vorba de malware pe mobil, pe orice dispozitive portabile. E adevărat, am mai aflat în numeroase rânduri că vulnerabilităţile grave sunt în general pe Android. Totuși, cei de la Cisco insistă că nu mai puţin de 99% dintre toate problemele de securitate pe mobile vizează platforma Google. În ceea ce priveşte vulnerabilităţile web, Java se pare că este capul răutăţilor. Nu de alta, dar 91% dintre toate găurile de securitate pe care le întâmpinăm în browsere au o legătură cu sistemul celor de la Sun. Deşi există şi atacuri la care sunt vulnerabile doar anumite aparate, acestea reprezintă doar 1,2 procente din totalul de probleme întâlnite de cei mai mulţi dintre noi online.

Citeşte AICI continuarea articolului!

Site-urile deschise în Chrome te pot înregistra când nu te aştepţi... Un concept iWatch te uimeşte prin simplitate şi funcţii...
Ultimele știri