Căutare Live

Sursa malware-ului din ultimele zile este iPhondeDevSDK

Un website dedicat dezvoltatorilor software, iPhoneDevSDK.com pare ca este sursa tuturor problemelor din ultimele saptamani legate de malware si hackeri.

Mai multe sisteme de la Apple si Facebook au fost infectate in ultimele zile de un malware periculos. Creat de un grup de hackeri, malware-ul a fost regandit de la zero inainte de a fi publicat online cu scopul de a infecta computerele mai multor companii. Vulnerabilitatea folosita pleca de la un bug de securitate complet nou Java, si implica un script incorporat intr-o pagina de internet pentru a provoca pagube.

Vestea a venit ca o surpriza majora pentru detinatorul site-ului, Ian Sefferman. Acesta a confirmat ca cineva a spart un cont de admin de pe forum pentru a modifica tema site-ului si pentru a o urca inapoi. Mai departe, pe langa faptul ca s-a folosit o vulnerabilitate necunoscuta pana in acest moment, este interesant modul in care a fost personalizat codul JavaScript pentru a infecta doar computere de interes apartinand unor companii anume.

Citeste AICI continuarea articolului!

ProxToMe, o noua aplicatie de iOS dedicata transferului de fisiere... Cine domina piata smartphone-urilor si cat va mai rezista in top?...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri