Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Utilizatorii acestor telefoane sunt în pericol! Metoda incredibilă prin care le pot fi furate toate datele

Utilizatorii telefoanelor mobile cu Android ce pot fi deblocate prin recunoaștere facială sunt departe de a fi în siguranță. Aceste telefoane pot fi deblocate cu ajutorul unui model de cap uman imprimat 3D, după cum a arătat un test efectuat recent.

Utilizatorii telefoanelor mobile cu Android ce pot fi deblocate prin recunoaștere facială sunt departe de a fi în siguranță. Aceste telefoane pot fi deblocate cu ajutorul unui model de cap uman imprimat 3D, după cum a arătat un test efectuat recent.

Au fost testate în acest fel patru telefoane Android: LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 și OnePlus 6, precum și un iPhone X.

Primele patru telefoane au putut fi deblocate cu ajutorul capului printat 3D, deși cu grade diferite de dificultate. Singurul care nu a putut fi deblocat a fost telefonul produs de Apple.

Astfel, se pare că eforturile companiei Apple pentru a crea iPhone X – mai exact, colaborarea cu un studio hollywoodian pentru realizarea unor măști realistice destinate testării funcției Face Id – a dat roade. Deblocarea acestui dispozitiv cu un model de cap uman imprimat 3D a fost imposibilă.

De asemenea, Microsoft a impresionat la acest test – noua sa funcție de recunoaștere facială, Windows Hello, nu a acceptat modelul de cap imprimat 3D drept autentic, potrivit Forbes.

Expertul Matt Lewism, cercetător în domeniul securătiții cibernetice, recomandă utilizarea unei parole alfanumerice puternice și nu a funcției de recunoaștere facială.

Recomandari