Căutare Live

Smartphone-urile au luat locul cu succes aparatelor foto

In concediu sau pur si simplu pe strada, mobilul se dovedeste mai eficient decat aparatul foto. Mai ales ca pozele facute cu telefonul ajung instantaneu pe internet. Ca urmare, vanzarile de camere foto au scazut simtitor.

Cum de telefonul mobil nu ne dezlipim aproape niciodata, cele mai interesante instantanee de vacanta au ajuns sa fie imortalizate de minuscula camera din mobil.

Corina este in trecere prin Capitala. Inainte de a veni a dat o mie de lei pe un telefon destept, cu care sa pozeze tot ce-i iese in cale. “Am si un aparat foto acasa, dar, sincera sa fiu, nu mai stiu cand l-am folosit ultima data. Pot sa public chiar in 20 de secunde pe net o poza, e foarte comod”, spune ea.

“Este o tendinta destul de mare mai ales in ultimul an, cu aproximativ 20% au crescut vanzarile la smartphone-uri fata de camerele low-cost”, explica Costin Grama, reprezentant vanzari magazin electronice

Romanii au cheltuit anul trecut nu mai putin de 95 de milioane de euro pe telefoanele destepte. Este o crestere cu 30% fata de anul 2010. Nu acelasi lucru il putem spune insa despre camerele foto. Piata lor ramane undeva la 12 milioane de euro si se preconizeaza o scadere cu 10 procente.

Fotografii profesionisti stramba, insa, din nas la noua moda. Niciun telefon, oricat de destept ar fi, nu poate sa bata performantele unui aparat foto. Pozele facute de un aparat au culori apropiate de cele naturale si o textura uniforma.

Dar comoditatea si viteza bat de multe ori calitatea. Numai anul trecut, in toata Europa, s-au vandut 258 de milioane de smatrphone-uri.

foto: techfreakstuff4u.com

Cele mai performante gadget-uri: televizoare 3D care nu necesita ochelari speciali... Cine are de pierdut din procesul Apple vs. Samsung?...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri