Căutare Live

Topul cele mai populare jocuri video cu lupte din istorie

Oamenilor le place să se joace, iar producțiile cu lupte sunt cele care s-au bucurat tot timpul de un succes major. Încă din perioada în care industria gaming-ului era la început au fost totuși câteva producții care au ieșit în evidență, atât prin game-play cât și prin grafică.

Topul cele mai populare jocuri video cu lupte din istorie

Iată, așadar, topul celor mai populare jocuri video cu lupte din istorie:

1. Street Fighter - Una dintre cele mai longevive francize când vine vorba despre acest gen. Primul joc Street Fighter a apărut pe 30 august 1987 și, de atunci, s-a transformat într-un nume de referință. De asemenea, Street Fighter este și una dintre francizele cu cele mai mari încasări din istorie, suma trecând de 12 miliarde de dolari. Sunt peste 20 de jocuri Street Fighter care au fost lansate, cu tot cu continuări, iar cel mai recent a apărut în februarie 2020, sub numele Street Fighter V: Champions Edition, care a inclus și 5 personaje noi.

Street Fighter a inspirat multe filme si desene animate

În ultimii 30 de ani au fost lansate, de asemenea, și numeroase filme și desene animate inspirate din Street Fighter. Cel mai cunoscut a fost lansat în 1994, sub numele Street Fighter, care l-a avut în rolul principal pe Jean-Claude Van Damme. De asemenea, Street Fighter a fost readus la viață de producătorul de jocuri de cazino NetEnt în 2020. În acest an a fost lansat slotul video online Street Fighter II, disponibil la Casa Pariurilor, alături de alte peste 300 de jocuri. Mai multe păcănele online poți juca la această adresă.

2. Mortal Kombat - Este una dintre cele mai cunoscute serii de jocuri cu lupte din istorie. Povestea acestei francize a început în anul 1992, când a fost dezvoltat primul joc de compania Midway Games. Inițial, creatorii au dorit să facă un joc cu Jean-Claude Van Damme, dar cum acest lucru nu a fost posibil au realizat unul care i-a adus un omagiu lui Johnn Cage. Printre personajele din acest joc se află Baraka, Cyrax, Ermac, Goro, Jade sau Jax Briggs. De asemenea, în unele variante apar inclusiv personaje din Universul DC, precum Freddy Grueger, Kratos sau Jason Voorhees.

Un nou film inspirat de Mortal Kombat apare anul viitor

Jocul a avut dezvoltări continue și astfel Mortal Kombat, un joc care are mulți adepți, a trecut de 20 de lansări. De asemenea, în luna noiembrie a acestui an este așteptată și lansarea Mortal Kombat 11: Ultimate Edition, care va include trei caractere noi și va fi disponibil inclusiv pe PlayStation 5 și Xbox Series. În plus, succesul foarte mare al jocurilor Mortal Kombat a dus și la apariția unor filme, producții TV sau chiar desene animate. Anul următor va apărea un nou film Mortal Kombat inspirat din joc. Scenariul a fost scris de Greg Russo, regia îi aparține lui Simon McQuoid, iar din distribuție fac parte Jessica McNamee și Hiroyuki Sanada.

3. Tekken - Renumitul joc japonez a fost vândut în peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume. Așadar, este unul dintre cele mai vândute jocuri din istorie. Povestea Tekken a început în 1994, când compania Namco a lansat prima producție. De atunci au mai apărut încă 9 jocuri, dar și alte continuări. Cele mai apreciate au fost însă Tekken 2 și Tekken 3, dar și următoarele au avut vânzări bune. Jocul este disponibil pe mai multe platforme, de la Playstation, la Microsoft Windows, Xbox One, Android, Arcade și iOS.

Printre personajele principale ale acestui joc se află Devil, Alisa, Bosconovitch, Angel, Mokujin, Ogre și Azazel. De asemenea, mai apar și caractere inspirate din animale precum Kuma, Panda și Roger. Succesul acestui joc a dus și la apariția unor filme, cel mai cunoscut fiind Tekken (2010), care a avut un buget de 30 de milioane de dolari. De asemenea, în Japonia au apărut și cărți de ilustrație inspirate din Tekken.

iPhone 12 are o tăblie misterioasă. Ce înseamnă și la ce folosește... Apple, critici dure după ce a lansat noul iPhone 12. Fanii sunt furioși pe gigantul tech...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri