Tovarășe, ai dreptul la un tv ”Diamant”, color! Fără aprobare de la partid, fără mileu și fără pește!

 
+3 click pentru
galerie

Fabricat de Întreprinderea ”Electronica” din București, începând cu 1961, televizorul ”Diamant” era nelipsit din casele românilor în perioada comunistă. ”Gala desenului animat”, ”Teleenciclopedia” ori ”Telecinemateca” se vizionau la el. Acum, nostalgia copilăriei revine, dar în imagini HD și Full HD. Cei de la ”Horizon” au șters praful de pe el, de la ”Badabum” îl achiziționezi. Fără aprobare de la partid, fără mileu și fără celebrul pește pe el! 

În 1961, cei de la ”Electronica” București au început să producă faimosul televizor alb-negru „Diamant”. Alături de ”Snagov”, ”Miraj”, ”Sirius” ori ”Lux”, ”Diamant” a început să intre în casele românilor. Fratele lor mai mic, ”Sport”, putea fi luat în voiaje. ”Diamant” era greu, robust și putea ține, deasupra sa, un mileu pe care trona un faimos ”pește”. ”Gala desenului animat” se vedea fără probleme, vocea Sandei Țăranu se auzea ”cristal” la orice ediție de ”Teleencicopedia”, cea mai longevivă emisiune de la noi. Un dispozitiv cu lămpi, alb negru. Pe 23 august 1983, TVR face primele probe de emisie color, dar ”Diamant”, cu toate faimoasele sale variante - 75, 210 B, 220 ori 2313 - continuă să emită alb-negru. Era mai ușor de achiziționat: pentru el nu aveai nevoie de aprobare, pentru cel color - ”Elcrom”, ”Telecolor” ori ”Cromatic” - îți trebuia ”țidulă” de la partid, uneori chiar de la Comitetul Central, unde Ana Mureșan, ministru al Comerțului Intern în perioada guvernului lui Constantin Dăscălescu (1982 - 1989) tăia și spânzura.

Anii au trecut, dar ”Diamant” a rămas, pentru mulți români, primul televizor la care s-au uitat vreodată.

În ultimii ani, cei de la Network One Distribution, NOD, au venit cu o idee de a ”resuscita” ”Diamantul”. Compania a decis relansarea faimosului brand și asocierea acestuia cu ”Horizon”. La finele lui 2018 s-a realizat și înregistrarea la OSIM, iar de la sfârșitul lunii martie 2019 s-a pornit producția. Televizoarele sunt asamblate în UE, Turcia și Republica Populară Chineză și vin cu un design actualizat, la curent cu tendințele și cu nevoile consumatorilor. Vorbim despre aparate cu diagonalele între 81 și 109 cu rezoluții HD și Full HD. Au suntet stereo, egalizator Dolby Digital și pot reda, fără probleme, multe formate. Pentru nostalgici, dar nu numai pentru ei, prețurile pleacă de la 519 lei și ajung la 845 și pot fi achiziționate de la Badabum. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI