Antena Căutare

Un robot a dat examenul de bacalaureat! Și sigur nu ghicești ce rezultat a obținut! Au câștigat elevii sau tehnologia?

Oricât de greu ar părea de crezut, un robot a susținut examenul de bacalaureat la matematică! 

Oricât de greu ar părea de crezut, un robot a susținut examenul de bacalaureat la matematică!

La fel ca cei aproape zece milioane de liceeni, un supercomputer a trecut prin proba de matematică de la bacalaureatul din China dar, deși a depășit baremul necesar, rezultatul obținut nu s-a ridicat deasupra mediei, relatează AFP.

Robotul — de fapt un ansamblu de 11 servere care arată ca un dulap negru — a trecut proba miercuri în orașul Chengdu, din sud-vestul Chinei.

Însă, notează AFP, rezultatele sale nu i-ar fi făcut mândri pe părinții lui, dacă ar fi avut așa ceva. Botezat AI-MATHS, computerul a obținut un coeficient de 105 din 150, a informat Xinhua. Este mai puțin decât media obținută anul trecut de elevii de la secția de literatură, respectiv 109.

Singura consolare pentru cei care l-au conceput este că robotul a terminat proba în 22 de minute, în timp ce elevii au zăbovit două ore asupra subiectelor. Rezolvând o variantă diferită a testului, mașina a obținut un coeficient de 100 din 150, dar de această dată a terminat în zece minute.

Primul robot umanoid printat 3D, în platoul de la „Neatza”! Și îl poți face chiar tu, la tine acasă!

Computerul nu a susținut și celelalte probe care s-au derulat miercuri și joi în întreaga Chină: chineză, limbă străină și științe sau o probă de literatură. Nu mai puțin de 9,4 milioane de tineri trec în acest an prin "gaokao", pe care trebuie să-l absolve pentru a intra la universitate.

AI-MATHS, dotat cu inteligență artificială, cu o supermemorie de date și programe de recunoaștere de date, tehnologii puse la punct de prestigioasa universitate Tsinghua din Beijing, este de fapt mai dotat pentru lucrul cu cifrele decât pentru limbaj.

Presat de familie, un inginer chinez și-a construit singur iubita și s-a căsătorit cu ea: "Voi trăi lângă ea, până când viața sau bateria ne va desparți"

"Robotul a avut probleme în a înțelege cuvintele 'elevi' și 'profesori' într-o întrebare, deci a primit zero puncte la această întrebare pentru că nu a înțeles-o", a explicat Lin Hui, managerul societății Zhunxingyunxue Technology, care a pus mașina la punct în 2014.

"Sper că anul viitor, el va fi ameliorat din punct de vedere al logicii și va depăși coeficientul de 130", a declarat el pentru Xinhua.

Relativa contraperformanță a mașinii este o ușurare pentru omenire, notează AFP, în contextul în care un alt supercomputer l-a învins luna trecută pe micul geniu chinez al jocului de go, campion al lumii la această disciplină, în cadrul unui meci foarte așteptat din regiunea Shanghai.

Cel mai REZISTENT telefon mobil din lume a revenit în România! Dacă şi tu jucai "Şarpele" şi îţi compuneai sin... Te-a sunat cineva cu număr ascuns? Se rezolvă! Un mic TRUC și afli cine e! Soluția a fost mereu în fața ta și nu ai văzu...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x