Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Oficial! Este interzisă vânzarea acestei categorii de telefoane mobile, în România! Se dau amenzi de până la 100.000 de lei!

Telefoanele mobile ce nu pot recepţiona mesaje RO-ALERT nu se mai pot comercializa, începând de sâmbătă, 27 iunie, în România. Amenzile pentru cei care încalcă regula pot ajunge și până la 100.000 de lei. 

Prevederea se aplică la un an de la emiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului din 2019, privind operarea sistemului de avertizare a populaţiei, RO-ALERT. Decizia vine în contextul în care doar în ultimele câteva zile zeci de astfel de avertizări au fost emise oamenilor aflaţi în zone inundabile.

Comercializarea telefoanelor mobile fără RO-ALERT, interzisă! Ce amenzi se dau

Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile riscă amenzi mari din partea Protecţiei Consumatorului. Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în caz de recidivă amenzile pot urca până la 100.000 de lei.

Citește și: Alertă de maximă importanță pentru utilizatorii de Android! O aplicație fură bani din conturile bancare!

Telefoanele ce nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tehnologie depăşită. Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia să informeze atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind: a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT; b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

Recomandari