Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Vanzarile Intel nu mai sunt ca pe vremuri

Daca tot am trecut de jumatatea lunii aprilie, companii precum Intel se grabesc sa-si incante investitorii cu rezultatele financiare ale primului trimestru din 2013.

Intel incepe sa nu mai arate la fel de bine in statistici si vanzari. Din diverse motive, desi compania inregistreaza in continuare profituri remarcabile, daca folosim ca barometru performanta financiara a aceleeasi companii de acum cativa ani, scaderile sunt vizibile.

In primul trimestru al noului an, dintr-o cifra de vanzari de 12,6 miliarde dolari, profitul net a fost de aproximativ 2 miliarde. Pentru actionari, aceasta valoare s-a reflectat in dividende de 40 centi per actiune. In cazul in care sunteti tentati sa laudati abilitatile managementului, e bine de stiut ca profitul a scazut cu 17 procente fata de ultimul trimestru al anului trecut. La momentul respectiv, vanzarile erau egale cu 13,5 miliarde dolari, in contextul in care profitul era de 2,5 miliarde. CEO-ul Paul Otellini, care se va retrage din functie in luna mai, s-a grabit sa anunte pe un ton optimist ca perioada urmatoare, in care Intel va face tranzitia la procese de fabricatie pe 14 nm, va reprezenta explozia financiara de care are nevoie creatoarea primelor procesoare Pentium.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari