Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la cutite

WhatsApp depăşeşte SMS-urile ca popularitate

Deşi pare imposibil, având în vedere faptul că vorbim de o tehnologie ce necesită internet, WhatsApp se pare că a depăşit SMS-urile global.

Deşi pare imposibil, având în vedere faptul că vorbim de o tehnologie ce necesită internet, WhatsApp se pare că a depăşit SMS-urile global.

În teorie, e foarte greu, dacă nu imposibil, ca cineva să aibă o valoare exactă pentru numărul de SMS-uri care se trimit zilnic la nivel global. Nu acelaşi lucru se poate spune despre un serviciu online precum WhatsApp, care generează statistici foarte clare pe serverele producătorului.

WhatsApp este unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie instant cu aplicaţii cross platform ce se găsesc aproape pentru orice platformă. Din acest motiv, ar trebui să nu vină ca o surpriză faptul că numărul mesajelor trimise prin intermediul acestui protocol tocmai a depăşit SMS-urile. Informaţia vine de la CEO-ul companiei, care, într-o conferinţă recentă desfăşurată în Germania, a precizat că procesează nu mai puţin de 50 de miliarde de mesaje zilnic. Această valoare este cu atât mai spectaculoasă cu cât în iunie 2013 era egală cu 27 de miliarde. Cu alte cuvinte, în aproximativ șase luni, s-a dublat. Cu toate ca operatorii de telefonie globali ar trebui să colaboreze cu cifre pentru a fi siguri de această performanţă, mai multe surse confirmă că SMS-urile nu mai reprezintă cel mai popular mijloc de dialog prin mesaje scrise.

Citeşte AICI continuarea articolului!

Recomandari