Live acumObservator 23
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Yahoo ameninta Facebook cu tribunalul

Yahoo ameninta compania Facebook cu tribunalul, pe seama unei dispute de proprietate intelectuala asupra unor patente care acopera retele de socializare, publicitate online si personalizare, elemente centrale afacerilor Facebook, potrivit Financial Times.

"Yahoo are o responsabilitate fata de actionari, angajati si alte persoane implicate sa-si protejeze drepturile de proprietate intelectuala. Trebuie sa insistam ca Facebook sa incheie un acord de licentiere sau vom fi nevoiti sa continuam unilateral pentru protejarea drepturilor noastre", se arata intr-un comunicat al Yahoo.

Patentele in cauza, intre zece si 20, acopera retele sociale, publicitate si personalizare, potrivit unei surse apropiate situatiei.

Facebook a replicat ca a aflat de aceasta situatie abia luni si nu a avut timp sa evalueze complet afirmatiile Yahoo.

Disputele asupra drepturilor de proprietate intelectuala sunt ceva nou pentru Facebook, dar probabil se vor inmulti, intrucat operatorul celei mai populare retele de socializare din lume detine doar 56 de patente care sa-i protejeze drepturile. In ultimele 18 luni, Facebook a depus cereri pentru peste 410 patente, potrivit firmei de administrare a activelor M. CAM. Mai multe companii prezente pe internet, intre care si Amazon, detin patente referitoare la retelele de socializare.

Pentru Yahoo, disputa ar putea fi o mutare strategica pentru a face rost de bani, conform Jurnalul.

Recomandari