Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Atentie la ce jucarii sexuale cumparati! Ftalatii va ameninta sanatatea

Ca-s cu baterie, flexibile, ratuste dragalase, oua cu sau fara vibratii, placute la atingere, lucioase, cu cili sau cine stie ce striatii, chiar nu mai conteaza. Important e ca jucariile sexuale sa nu contina ftalati. Acesti dusmani necunoscuti pana de curand se gasesc din abundenta in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, si nu doar in jucariile sexuale.

Jucaria sexuala ar putea, deci, sa se dovedeasca periculoasa pentru sanatate, avertizeaza specialistii citati de lesquotidiennes.com. Pentru ca majoritatea acestora contin plastic si alte produse chimice, a caror concentratie nu e deloc controlata. Nu a fost impusa nici o norma pentru fabricarea acestor jucarii.

Ecologistii germani au cerut Guvernului condus de Angela Merkel sa impuna o reglementare care sa limiteze cota de substante chimice continute de jucariile sexuale, informeaza sursa citata.

Ftalatii, utilizati pentru a mai reduce din duritatea PVC-ului, au si efecte adverse: provoaca tulburari endocrine si risca sa favorizeze dereglari hormonale, sterilitate si malformatii ale embrionului. Din fericire, deja exista oferte de jucarii sexuale pe care se specifica faptul ca nu contin ftalati. Sigur, la preturi mai mari, dar sanatatea nu este ieftina. Alegeti cu grija, doamnelor si domnilor!

Citeste si Jurnalul

FOTO: gorgeousworld.net

Recomandari