Antena Căutare

Cele mai mari greşeli pe care le facem când avem acnee. Sigur nu le ştiai!

Se manifestă în special în perioada adolescenţei, însă nu este exclus să apară şi după vârstă de 30 de ani. Medicii ne avertizează să avem mare grijă în cazul acneei, recomandându-ne să evităm unele lucruri, care nu reuşesc decât să înrăutăţească afecţiunea.

Se manifestă în special în perioada adolescenţei, însă nu este exclus să apară şi după vârstă de 30 de ani. Medicii ne avertizează să avem mare grijă în cazul acneei, recomandându-ne să evităm unele lucruri, care nu reuşesc decât să înrăutăţească afecţiunea.


Dacă acneea şi-a lăsat amprenta şi pe chipul tău, atunci e cazul să nu mai aştepţi, şi să mergi la un consult dermatologic.

„Acneea vulgara, în cazul adolescenţilor, poate apărea încă de la vârsta de 11 ani, dar este întâlnită şi la vârsta adulţilor, între 30 şi 35 de ani, chiar şi la cei care nu au suferit de o astfel de afecţiune în trecut. Este important ca medicul dermatolog să investigheze cauzele afecţiunii şi să prescrie tratamentul personalizat pentru ca, pe viitor, şansele ca boala să reapară să fie minime.”, a declarat medicul dermatolog Oana Spânu.

Ai grijă să nu faci una din următoarele greşeli, care sunt responsabile pentru apariţia afecţiunii.

„Acneea poate fi cauzată de mai mulţi factori: excesul de hormoni androgeni, reacţia agresivă a glandelor sebacee la aceştia, sindromul ovarului polichistic, colonizarea pielii cu Propionibacterium acnes, hirsutism şi alopecie androgenetică, acneea indusă cosmetic sau cea cauzată de clorul din piscină.

Este foarte important să nu agresam deloc coşurile apărute. Să nu le stoarcem nici acasă, nici la cosmetică. Atenţie să folosiţi produse de îngrijire şi de machiaj potrivite, să le evitaţi pe cele comedogenice (grase, cu putere mare de acoperire), care irită.

Nu folosiţi leacuri băbeşti ori tratamente despre care citiţi pe internet, ci consultaţi medicul dermatolog pentru evaluare. Orice tratament nepotrivit poate produce suprainfecţii bacteriene, pete şi cicatrici.

Tratamentul de lungă durată presupune aplicarea zilnică de medicaţie locală (creme, loţiuni, soluţii) ce au rolul de a inhiba secreţia de sebum, rol inflamator şi antibacterian şi de a înlătura straturile superficiale ale pielii. Pentru că pielea devine mai sensibilă, evitaţi loţiunile alcoolice de demachiere sau tonice. La fel şi cremele cu parabeni, parfumuri sau sunt colorate.

Evitaţi fondul de ten lichid care încarcă porii. Folosiţi produse hipoalergenice, potrivite tenului acneic, iar, când vă machiaţi, încercaţi să folosiţi cât mai puţine produse. Crema hidratantă şi fondul de ten în bază apoasa sunt suficiente. De asemenea, evitaţi să folosiţi produse de machiaj din game diferite, întrucât au conţinut diferit, iar ingredientele îmbinate pot provoca şi mai mari neplăceri”, a adăugat Dr. Oana Spânu.

Pericolul din farfurie! Nu îți mai risca sănătatea ta și a copiilor cu ACESTE ALIMENTE!... Îţi ţii telefonul în buzunar? Cea mai mare greşeală! Specialiştii avertizează asupra pericolului imens...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x