Live acumObservator 19
Prime Time 20:25Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

„Coronavirusul se poate transmite și pe cale sexuală”. Noile descoperiri schimbă tot! Bărbații, mai vulnerabili infecției decât femeile

Ce au descoperit cercetătorii chinezi în organismu bărbaților infectați cu noul coronavirus? Concluzia este una singură: COVID-19 s-ar putea transmite și pe cale sexuală.

„Coronavirusul se poate transmite și pe cale sexuală”

Profimedia

COVID-19 are și transmitere sexuală?

O echipă de medici de la de la Spitalul Municipal Shangqiu din China a făcut teste pe mai mulți bărbați infectați cu noul coronavirus. Specialiștii au analizat lichidul seminal al 38 de bărbaţi internaţi şi au constatat că şase dintre ei, sau 16%, au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în materialul seminal.

„Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informaţiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supravieţuire şi concentraţi acestuia în spermă.

Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual ar putea fi o parte critică a prevenţiei, mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”, a precizat echipa de medici în studiul publicat.

Citește și:

Vaccinul anti-coronavirus este gata! Testele au fost ținute secret, până acum: „Am reușit să neutralizăm COVID-19. Suntem primii din lume”

„S-a întâmplat şi la alte virusuri”

Cu toate c rezultatele au fost catalogate drept „interesante” de comunitatea științifică, specialiștii avertizează că trebuie privite cu precauţie.

Un studiu anterior efectuat pe 12 pacienţi cu COVID-19 în China în februarie şi martie a constatat că toţi au fost negativi pentru noul coronavirus la probele de spermă.

„Cu toate acestea, nu ar trebui să fim surprinşi dacă virusul care provoacă COVID-19 se găseşte în materialul seminal al unor bărbaţi, deoarece acest lucru s-a întâmplat şi la alte virusuri precum Ebola şi Zika”, a explicat Allan Pacey, profesor la Universitatea Sheffield din Marea Britanie.

Citește și:

„Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Sheena Lewis, profesoară de medicină reproductivă la Queen's University Belfast spune că efectele pe termen lung ale SARS-CoV-2 asupra reproducerii masculine nu sunt deocamdată cunoscute.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro