De ce este bine să dormi dezbrăcat. Dacă știai mai demult...

 

Atunci când dormi fără haine pe tine sau cel puțin fără prea multe haine, calitatea somnului este mult mai bună, anunță specialiștii. În acest proces, temperatura corpului scade, vei ajunge într-o stare de somn mai profundă și te vei simți cu adevărat odihnit. Iată cum se explică acest lucru și care sunt beneficiile pentru sănătate.

Pierzi în greutate

Este dovedit faptul că pe timpul nopții, corpul arde energie pentru a încălzi organismul, iar această energie este dată de grăsime.

Protejează organele sexuale

Dormind dezbrăcați, organele sexuale sunt protejate de infecții fungice. Au parte astfel de o aerisire naturală în condițiile în care în vagin temperatura este mai ridicată. De exemplu, ventilația menține un aer uscat în interiorul vaginului și reduce probabilitatea de a se produce infecții fungice.

Te ajută să dormi mai bine

Cei care suferă de insomnie, vor vedea că atunci când dorm cu mai puține haine pe ei, somnul va deveni prietenul lor cel mai bun. De asemenea, trebuie reglată și temperatura din cameră,

Când e foarte cald în încăpere,corpul nu mai reușește să-și regleze temperatura de bază și acest lucru duce la apariția insomniilor. Dacă dormi dezbrăcat, temperatura corpului va fi ideală pentru un somn odihnitor.

Foto: Pixabayfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE