Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Este incredibil de eficientă! Metodă de prevenire a cariilor dentare

Cariile apar încă din copilărie, atunci când afectează dinţii temporari şi afectează 90% din populaţia României.

Este unul dintre motivele mari de îngrijorare, mai ales că e destul de greu să-i convingi pe cei mici să se spele, darămite să se spele cu simţ de răspundere. Drept care sigilarea dentară este o metodă de prevenire foarte eficientă. Făcută din timp, ea poate asigura sănătatea dinţilor permanenţi.

Conform specialiştilor, atenţia acordată dinţilor temporari asigură sănătatea danturii defintive. Cariile apar cel mai des pe suprafaţa măselelor, pentru că reziduurile alimentare care pot rămâne acolo se curăţă mult mai dificil decât suprafeţele netede ale dinţilor. Vestea bună e că ne putem sigila dinţii chiar de la vârsta de trei ani.

Materialul folosit pentru sigilarea dentară se aplică în strat subţire pe suprafaţa măselelor, iar pacienţii nu simt niciun disconfort. Nu este un procedeu dureros şi nu necesită anestezie sau sedare.

Printre factorii care influenţează apariţia cariei dentare sunt, cel mai des, placa bacteriană care se depune în urma igienei orale necorespunzătoare, aportul scăzut de fluor, dar şi alimentaţia bogată în zaharuri.

Recomandari