Antena Căutare

Exercitiile fizice reduc riscul de a face psoriazis

Exercitiile fizice ar putea reduce riscul femeilor de a face psoriazis, confrom unui studiu realizat in Statele Unite citat de Huffington Post.

Cercetatorii americani au descoperit ca femeile care fac cel putin 105 minute de miscare sunt expuse unui risc de a face psoriazis cu 25 pana la 30% mai scazut.

Totusi, nu orice tip de exercitiu fizic are acest efect. Doar in cazul alergarii, exercitiilor de aerobic si celor calistenice a fost gasita o asociere cu reducerea riscului de a face psoriazis.

Oamenii de stiinta americani au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu realizat pe 86.665 de femei care s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani. La inceputul studiului, niciuna dintre participante nu avea psoriazis, dar peste 1.000 dintre ele au facut aceasta boala de piele in timp. Cele mai active din punct de vedere fizic au fost expuse celui mai mic risc de a se imbonavi.

Oamenii de stiinta spun ca este nevoie de studii suplimenatre pentru a se descoperi mai multe lucruri despre mecanismul prin care activitatea fizica le protejeaza pe femei de aceasta boala.

Foto: sheknows.com

12% dintre bolnavii care au nevoie de transplant gasesc donatori pe Facebook... Dieta cu supa de varza, o metoda rapida de slabire...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x