Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Gonoreea devine boala incurabila!

Bolile cu transmitere sexuala sunt destul de frecvente in cazul celor care nu folosesc prezervativul. Ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a renunta la protectie! Expertii se tem ca "celebra" gonoreea a devenit incurabila!

Gonoreea este una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuala din lume. Potrivit cercetatorilor, aceasta dezvolta rezistenta la antibioticele folosite pentru a o trata.

Scaderea alarmanta a efectului antibioticului Cefixime ingrijoreaza medicii, care trebuie sa apeleze la un tratament mult mai puternic.

Daca in anul 2005 nu au existat cazuri raportate de ineficienta a tratamentului, acestea au crescut alarmant in 2010.

Expertii spun ca boala cu transmitere sexuala s-a tratat usor in ultimii 70 de ani, insa organismul ce cauzeaza infectia, numit Neisseria gonorrhoeae, are o capacitate extrem de mare de a se adapta si a devenit rezistent la numeroase antibiotice, cum ar fi penicilina,tetraciclina sau ciprofloxacin.

"In absenta unor tratamente alternative, gonoreea va deveni o boala incurabila", a declarat Cathy Ison, profesor expert in boli venerice.

Gonoreea nu prezinta intotdeauna simptome, de aceea este important ca oamenii sa mearga la control regulat. Cea mai buna protectie impotriva acestei boli este prezervativul.

Sursa: dailymail.co.uk

Foto: hepta.ro

Recomandari