Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Lumina soarelui creste fertilitatea femeilor si barbatilor

Cuplurile care incearca sa procreeze un copil ar trebui sa isi faca timp pentru o vacanta luminoasa si plina de soare - si nu doar pentru romantismul acesteia. Un nou studiu a aratat ca lumina soarelui creste fertilitatea femeilor si barbatilor, prin marirea nivelului de vitamina D din sange.

Cunoscuta si ca vitamina soarelui, vitamina D reprezinta cheia pentru echilibrarea hormonilor sexuali ai femeilor si imbunatatirea spermei barbatilor, potrivit cercetatorilor.

In cazul femeilor, vitamina D ajuta la cresterea nivelului de progesteron si estrogen cu pana la 13% si 21%, reguland ciclul menstrual.

Fertilitatea barbatilor este si ea avantajata de lumina soarelui, fiindca vitamina D este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasa a nucleului spermei. Mai mult decat atat, aceasta creste nivelul testosteronului, imbunatatind libido-ul barbatilor.

Noua descoperire ne face sa realizam ca unele dintre cupluri apeleaza la tratamente extrem de scumpe de fertilizare, fara sa fie intr-adevar nevoie de ele.

Sursa: Daily Mail
Foto: Hepta

Recomandari