Mare grijă! În loc să ne protejeze sănătatea, uscătoarele de mâini ne pot îmbolnăvi!

 

Un studiu făcut în Statele Unite a scos la iveală faptul că sunt pline de bacterii, iar medicii români spun că ar trebui să avem mare grijă când le folosim, mai ales că astfel de dispozitive sunt peste tot şi la noi în ţară.

Le găsim peste tot. În benzinării, în mall-uri, instituţii publice sau şcoli. Şi le folosim fără să ne gândim că ne-ar putea dăuna sănătăţii.

Un studiu efectuat de cercetătorii americani arată că aerul suflat de aceste dispozitive este plin de bacterii. În 30 de secunde de funcţionare, au fost colectate între 18 şi 60 de colonii, provenite de la cei care nu se spală bine pe mâini, dar şi din aerul din toalete. Baccilus Subtilis - un micron care se găseşte în intestinul uman, Stafilococul auriu, dar şi particule de materii fecale sunt împrăştiate în aer când pornim aparatul, potrivit studiului american.

„Riscul al eventualei inhalari de microorganisme prin aceste aparate scade daca intrunim doua conditii, spalatul de maini sa fie corespunzator, iar cea de-a doua este ca aceste dispozitive sa fie intretinute”, spune dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Folosirea prosoapelor de hârtie de unică folosinţă este soluţia care ne protejează cel mai mult de microbii din toalete. Acolo unde nu există, putem aştepta ca apa de pe mâini să se evapore.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe