Antena Căutare

Medicul Alexandru Rafila spune că acest coronavirus ar avea două modele de transmitere. Unul cu multe cazuri într-un timp scurt şi mortalitate ridicată şi altul în care forma este mai uşoară şi afectează persoanele tinere

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că acest coronavirus ar avea două modele de transmitere, unul observat în regiunea Wuhan, cu un număr de cazuri mare într-un timp scurt şi cu o mortalitate ridicată şi altul în regiunea Hebei, unde afecţiunea a fost mai uşoară, a afectat persoanele tinere, iar mortalitatea a fost scăzută.

Alexandru Rafila a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că un studiu realizat în China arată că acest coronavirus are două forme, dar acest lucru nu este încă o certitudine.

“Este vorba despre un studiu realizat în China pe 107 cazuri, asta înseamnă că este un studiu limitat, nu e un studiu care să ne ofere o certitudine şi se pare că în urma acestui studiu au rezultat două forme S şi L de noul coronavirus, dar nu există o certitudine că discutăm despre două tipuri diferite de virus pentru că vă spuneam numărul de cazuri este redus. Acolo este o concluzie care se potriveşte oarecum cu cea pe care o regăsim într-un raport mult mai vast, făcut pe aproape 70.000 de cazuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, referitor la două modele de transmitere”, a afirmat Rafila. El a menţionat că un model de transmitere a fost observat în oraşul Wuhan şi altul în regiunea Hebei. “Un model de transmitere s-a observat în oraşul Wuhan, cu un număr mare de cazuri apărute într-un timp relativ scurt şi pe un areal nu foarte extins şi care a semnalat foarte multe cazuri grave cu o mortalitate mare pentru ca a afectat predilect persoane vârstnice sau cu comorbidităţi. Cel de-al doilea model de transmitere a fost în regiunea înconjurătoare, în regiunea Hebei din China care înconjoară acest oraş, cazurile au fost mult mai răspândite, deci nu au fost concentrate, la fel ca în Wuhan, iar acolo manifestare a fost mult mai uşoară, afectează de obicei persoane tinere şi mortalitatea a fost net inferioară. Rămâne să vedem dacă discutăm despre două modele de transmitere sau discutăm despre două variante ale virusului care produc îmbolnăviri cu gravitate diferite” , a afirmat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. Întrebat dacă acest coronavirus se transmite de la animal la om, Alexandru Rafila a spus: “Cu siguranţă s-a transmis de la animal la om, studiile genetice arată că sursa este un coronavirus de provenienţă de la liliac, dar a mai existat o gazdă intermediară de unde s-a transmis la om, acea gazdă intermediară nu a fost identificată încă. (…) Strategia pe care o aplică autorităţile de sănătate publică de peste tot în general şi în China în special se referă la intreruperea lanţului de transmitere, ori întreruprea lanţului de transmitere înseamnă că tu trebuie să ştii de la cine poţi să te îmbolnăveşti. Este o recomandare generală, contactul cu animale vii, cu produse de origine animală, neprelucrate termic, mai ales în China este nerecomandat, e chiar interzis până o să vedem care este această gazdă animală intermediară care a făcut posibilă transmiterea virusului la om”.

Sursa : news.ro

Exterior de fumător: Efectele vizibile ale fumatului. Semnele care nu mint niciodată... Grăsimea de pe abdomen ascunde o boală gravă! Îți pui viața în pericol, fără să-ți dai seama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x