Căutare Live

Nu îți mai pune sănătatea în pericol! Carnea pe care o punem în farfurie este plină de antibiotice

Carnea pe care o punem în farfurie nu este plină numai de proteine, ci şi de antibiotice! În goana după profit, producătorii le administrează animalelor medicamente, chiar şi atunci când nu sunt bolnave.

Carnea pe care o punem în farfurie nu este plină numai de proteine, ci şi de antibiotice! În goana după profit, producătorii le administrează animalelor medicamente, chiar şi atunci când nu sunt bolnave.

Dieta minune? Anca Bejan, autoarea cărţii „Dieta-Minune”, explică! Cum a slăbit 60 de kilograme: „E un stil de viață inteligent”

Medicii ne recomandă să fim foarte atenţi, mai ales dacă obişnuim să luăm antibiotice fără prescripţie. Crescătorii de animale au mare grijă să nu aibă pierderi. Dacă apar infecţii la animale se tratează uşor de către medicul veterinar. Încercăm să folosim cât mai puţine antibiotice.

Substanţe de care abuzează foarte mulţi fermieri. Îndoapă animalele cu medicamente, chiar şi atunci când sunt sănătoase. Astfel, vor să ascundă condiţiile proaste în care sunt crescute animalele şi marfa să pară că este de bună calitate.

Însă oamenii nu se limitează la substanţele din carne. Din dorinţa de a fi sănătoşi, cumpără şi administrează antibioticele într-un mod greşit - chiar şi atunci când nu sunt bolnavi. Medicii spun că există riscul să apară complicaţii.

Mii de români sunt infectaţi anual cu bacterii

Ar exista riscul să aducem o cantitate de antibiotic în plus faţă de ce băgăm noi în plus. Va scădea reactivitatea. Din acest motiv avem şi germeni rezistenţi, şi prin spitale şi peste tot. Generaţii întregi de antibiotice se dezvoltă şi devin ineficiente”, a povestit Eva Cristescu, medic de familie.

Mii de români sunt infectaţi anual cu bacterii multirezistente. Specialiştii spun că problema a apărut pentru că antibioticul se ia mai des decât este recomandat, nu pentru că este luat mai multe zile la rând.

De la 120 de kilograme, o domnișoară a ajuns la 60 în timp record: „Prima dată am renunțat la zahăr, apoi la porțiile ma... Colesterol limite. Valorile colesterolului pe care trebuie să le știi! Când ești la un pas de INFARCT...
Ultimele știri