Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

A vrut să facă amor fără să riscul de a rămâne însărcinată și a fost cât pe ce să plătească cu viața! Când a ajuns la spital, medicii au fost șocați

O femeie din Portugalia a fost operată de urgență, după ce a ajuns la spital cu sângerări anormale, deși utiliza, de opt ani, o metodă de contracepție.

O femeie din Portugalia a fost operată de urgență, după ce a ajuns la spital cu sângerări anormale, deși utiliza, de opt ani, o metodă de contracepție.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat la spital acuzând sângerări anormale, în contextul în care, de opt ani, folosea un implant contraceptiv.

Implantul contraceptiv reprezintă o tijă mică, flexibilă, ce este plasată sub piele, în partea superioară a brațului. Acesta eliberează un progestativ similar cu progesteronul natural pe care femeile îl produc la nivel ovarian. O astfel de metodă de contracepție are efect timp de până la trei ani.

În cazul acestei femei, la palpare, medicii nu au mai putut simți implantul contraceptiv, așa că au făcut o radiografie.

Implantul contraceptiv ajunsese din brațul femeii la baza plămânului ei strâng. Medicii susțin că implantul contraceptiv a fost plasat prea adânc în brațul femeii, astfel că a fost absorbit de o venă și a circulat, astfel, prin sistemul ei cardiovascular.

Legat de sângerările acuzate de pacientă, medicii au spus că, cel mai probabil, acestea au fost menstruale.

Specialiștii spun că riscul ca implantul contraceptiv să își schimbe poziția este foarte mic, atunci când acesta este inserat corect.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro