Antena Căutare

Prin ce metode echilibrezi flora intestinală?

Flora intestinala reprezinta totalitatea microorganismelor care se gasesc in intestine. Astfel aceasta contine atat bacterii bune, numite si probiotice, care reprezinta flora de fermentatie, cat si si bacterii daunatoare, agenti patogeni, care reprezinta flora de putrefactie.

Flora intestinala reprezinta totalitatea microorganismelor care se gasesc in intestine. Astfel aceasta contine atat bacterii bune, numite si probiotice, care reprezinta flora de fermentatie, cat si si bacterii daunatoare, agenti patogeni, care reprezinta flora de putrefactie.

Pentru ca mare parte din sistemul imunitar este localizat la nivelul sistemului digestiv, imunitatea noastra depinde foarte mult de mentinerea echilibrului florei intestinale. Un suport al sistemului digestiv, pe baza de probiotice, este si suplimentul alimentar Linex Forte.

Cele mai des intalnite cauze ale tulburarilor intestinale

Principalele cauze care conduc la un dezechilibru al florei intestinale sunt stresul constant, lipsa somnului si alimentatia dezechilibrata. De asemenea, consumul excesiv de grasimi, prajeli, sare, zahar, alcool si tutun dezechilibreaza dramatic flora intestinala. La acestea, se adauga si administrarea antibioticelor, acestea distrugand nu doar bacteriile nocive, ci si bacteriile benefice. Exista anumite persoane care se pot confrunta cu tulburari intestinale in calatorii, ca urmare a schimbarilor mediului de viata obisnuit. Din categoria tulburarilor intestinale cele mai cunoscute si des intalnite sunt gastrita, ulcerul, sindromul colonului iritabil, constipatia si diareea.

Tratamente si indicatii

Principalul remediu in cazul tulburarilor alimentare este legat de dieta si de regimul alimentar. Astfel, se recomanda a se manca putin si des, punandu-se accent pe micul dejun, iar alimentatia trebuie sa contina cat mai multe fibre, cereale integrale, fructe si legume. Alimentele alcaline sunt de preferat, alaturi de probiotice. Acestea din urma, din pacate, se gasesc doar in iaurt, muraturi in saramura si soia fermentata. De aceea aportul din suplimente alimentare devine necesar. Recomandarea noastra este Linex Forte, un probiotic natural ce are la baza bacterii sanatoase prezente in mod normal in flora intestinala. Acesta are capacitatea de a reface echilibrul florei intestinale pe intreg tractul gastrointestinal.

Metode de preventie si combatere

Se recomanda acordarea unei atentii semnificative alimentatiei si construirea unei diete echilibrate in nutrienti si fibre. De asemenea, modul de gatire a alimentelor este extrem de important in preventia tulburarilor intestinale. Este de preferat sa se pregateasca hrana prin fierbere, coacere, la aburi, pe gratar si la cuptor si nicidecum prin prajire si calire. De asemenea, un efect benefic asupra sistemului digestiv il are reducerea consumului de cafea si sucuri acidulate, si evitarea alimentelor care provoaca intolerante alimentare, manifestate prin balonare, gaze si crampe abdominale. Un remediu natural si eficient este consumul dimineata, pe stomacul gol, a unui pahar cu apa in care s-a dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu. Acest truc conduce la alcalinizarea tractului digestiv si, implicit, a intreg organismului. In multe cazuri, tulburarile intestinale, in special constipatia, pot avea la baza sedentarismul, prin urmare miscarea zilnica, minim 30 de minute, se dovedeste a fi un bun suport in favorizarea metabolismului.

Medicii pediatri nu îți vor spune niciodată adevărul! Cum își protejează copiii de boli. Trucurile pe care le folosesc ș... Cancerul de piele, SEMNELE care trebuie să te trimită DE URGENȚĂ la medic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x