Căutare Live

Substanțe anticanceroase extrase din flori! Iată cum pot fi produse

Substanțe anticanceroase extrase din flori

Substanţe anticanceroase pot fi extrase şi produse dintr-o floare asemănătoare cu margareta, a demonstrat o echipă de oameni de ştiinţă în urma unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat miercuri de Press Association.


Cercetătorii au demonstrat o metodă de extracţie şi de modificare a unei substanţe numită partenolid din spilcuţă, obţinând astfel compuşi care au distrus celulele canceroase în testele de laborator.

Substanțe anticanceroase extrase din flori! Iată cum pot fi produse


Compuşii, care au distrus celulele răspunzătoare de leucemia limfocitară cronică ar putea fi dezvoltate în medicamente, a anunţat Universitatea din Birmingham unde a fost efectuată cercetarea.Aceşti compuşi se pare că distrug celulele canceroase prin creşterea nivelului speciilor reactive de oxigen - o moleculă instabilă - până la un punct critic, a adăugat universitatea.


''Această cercetare este importantă nu doar pentru că am demonstrat un mod de a produce partenolid care l-ar putea face mult mai accesibil cercetătorilor, ci şi pentru că am reuşit să îi îmbunătăţim proprietăţile 'medicamentoase' pentru a distruge celulele canceroase'', a declarat profesor John Fossey de la Facultatea de Chimie a universităţii.

Substanțe anticanceroase extrase din flori! Iată cum pot fi produse


''Este o demonstraţie clară conform căreia partenolidul are potenţialul de a progresa din stratul de flori în clinici'', a adăugat specialistul.


Spilcuţa, comercializată ca remediu pentru migrene şi inflamaţii, este o plantă comună din familia Asteraceae.


(sursa: Agerpres, MedChemComm )

Excesul de somn poate influenta aparitia cancerului mamar! Factorii care predispun femeile la apariția bolii... Descoperire uluitoare! Elixirul tinereții este o proteină. Cercetătorii anunță că aceasta ar putea avea ajuta și la trat...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri