Eliminarea carbohidraților din regimul alimentar ar putea crește riscul de moarte prematură, potrivit unui nou studiu de specialitate.
Acest studiu arată că dietele la modă care încurajează eliminarea pâinii, cartofilor și pastelor din regimul alimentar poate face mai mult rău decât bine.
Însă, această nouă cercetare, realizată pe un eșantion de 15.400 de persoane, condusă de Harvard School of Public Health, arată, de asemenea, că în cantități prea mari, carbohidrații pot dăuna sănătății.
În schimb, consumul de carbohidrați în cantități moderate – aproximativ 50% sau 55% din dietă – este cel mai recomandat.
„Trebuie să privim cu atenție alimentele sănătoase din regimul nostrum alimentar, care ne protejează organismul. Dietele care înlocuiesc carbohidrații cu proteine sau grăsimi devin tot mai populare drept o strategie pentru o sănătate bună și pentru pierderea în greutate”, a spus cercetătoarea Sara Seidelmann, de la Spitalul Brigham and Women din Boston.
„Totuși, datele noastre arată că dietele bazate pe carbohidrați în cantități scăzute și pe înlocuirea lor cu carne sunt asociate cu o durată mai mică de viață și că ar trebui descurajate”, a adăugat ea.
Cum să ștergi 10 ani de pe chip! Masca din trei ingrediente care face furori acum în lume... Cum să slăbești mâncând tot ce vrei! Dieta care te ajută să topești kilogramele în plus instant! E cea mai simplă cură ...