Căutare Live

Știința evoluează incredibil! Medicii vor putea citi gândurile pacienților paralizați

Pacienţii care au sindromul locked-in, adică sunt conştienţi, dar complet paralizaţi şi nu pot comunica, vor avea o nouă şansă, datorită unui dispozitiv revoluţionar.

Pacienţii care au sindromul locked-in, adică sunt conştienţi, dar complet paralizaţi şi nu pot comunica, vor avea o nouă şansă, datorită unui dispozitiv revoluţionar.

Cercetătorii au inventat două cititoare de gânduri portabile, care pot citi semnalele cerebrale ale bolnavilor. Cu ajutorul unor plasturi care vibrează şi al unei căciuli cu electrozi, medicii vor putea stabili un diagnostic corect. Astfel, ei vor afla dacă pacientul este în stare vegetativă sau dacă este perfect conştient de ce se întâmplă în jurul său.

Până acum, medicii foloseau scannere mari, pentru a vedea activitatea cerebrală a pacienţilor paralizaţi şi modul în care creierul lor reacţiona la anumite cuvinte. Cu ajutorul noilor electrozi, cercetătorii au observat că pot citi corect gândurile pacienţilor.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII

Efectul este INCREDIBIL! Cum îţi poţi micşora nasul cu ajutorul machiajului? Află care este secretul... MIT sau REALITATE? Adevărul despre pastele făinoase! Îngraşă sau nu?...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri