Antena Căutare

Tot ce nu știai despre beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos este folosit de sute de ani, fiind cunoscut pentru proprietățile sale de menținere a sănătății întregului organism, mai ales cu efecte benefice asupra afecțiunilor din sfera digestivă. Mai mult decât atât, este cunoscut pentru beneficiile sale ca ajutor în dietele pentru slăbit și, nu în ultimul rând, ca produs cosmetic, îmbunătățind vizibil aspectul părului și pielii.

Uleiul de cocos este folosit de sute de ani, fiind cunoscut pentru proprietățile sale de menținere a sănătății întregului organism, mai ales cu efecte benefice asupra afecțiunilor din sfera digestivă. Mai mult decât atât, este cunoscut pentru beneficiile sale ca ajutor în dietele pentru slăbit și, nu în ultimul rând, ca produs cosmetic, îmbunătățind vizibil aspectul părului și pielii.

Astfel, după cum se poate deja consta, uleiul de cocos are numeroase întrebuințări. Cum se întâmplă acest lucru? Datorită componenților săi, dintre care enunțăm acidul lauric, acidul capric și caprilic, precum și proprietăților sale antimicrobiene, antibacteriene, antifungice și antioxidante. Uleiul de cocos, poate fi considerat, de asemenea, o importantă sursă nutritivă. Pentru a afla despre toate acestea, și cum poate fi folosit, aici sunt câteva dintre întrebuințările uleiului de cocos.

Beneficii asupra părului

Una dintre principalele întrebuințări ale uleiului de cocos este utilizarea acestuia ca produs cosmetic pentru îngrijirea părului. Există 3 factori care imprimă aspectul părului fiecărei persoane în parte, și anume: factorul genetic, dieta și, nu mai puțin important, tratamentul de îngrijire ce trebuie asigurat în mod constant, ca parte din rutina a fiecărui individ. Cum moștenirea genetică nu se poate modifica, ceea ce putem face este asigurarea cerințelor fiecărui tip de păr printr-o dietă și un tratament de îngrijire corespunzător, o soluție de necontestat, fiind utilizarea uleiului de cocos.

Efecte asupra pielii

Datorită acizilor grași ce intră în compoziția lui, uleiul de cocos are proprietăți hidratante, acest produs fiind recomandat fiecărui tip de piele. Beneficiile includ: prevenirea pielii uscate, exfolierii, reducerea ridurilor, precum și îmbunătățirea aspectului de piele lăsată. Există, de asemenea, și afecțiuni dermatologice pe care uleiul de cocos le poate trata, precum: psoriazis, dermatite, eczeme sau diverse infecții ale pielii. Mai mult decât atât, este benefic asupra tratării rănilor și grăbește procesul de regenerare a pielii.

Uleiul de cocos, un superaliment

Uleiul de cocos are în compoziția sa grăsimi saturate din care fac parte 7 tipuri diferite de acizi grași, enumerându-se, astfel, acidul lauric, acidul capric și caprilic, acidul miristic, caproic, palmitic și stearic. Dintre toți acești acizi grași, cel lauric este predominant. Dacă ar fi să aproximăm, uleiul de cocos conține în jur de 12 grame de grăsimi saturate per lingură. Acest conținut asigură aproape 60% din aportul zilnic de grăsimi saturate recomandat. Mai mult decât atât, pe lângă grăsimile saturate, în compoziția uleiului de cocos mai intră și grăsimi polinesaturate și mononesaturate, grăsimi ce sunt importante pentru o bună funcționare a creierului și o creștere și dezvoltare armonioasă.

În unele părți ale lumii, precum insula Tokelau din sudul Pacificului, uleiul de cocos reprezintă un aliment de bază, fiind consumat cu regularitate. S-a constatat că locuitorii acelei zone, prin consumul unui astfel de aliment își iau cea mai mare cantitate de grăsimi saturate din lume, fapt ce le asigură o sănătate excelentă.

Cum funcționează uleiul de cocos asupra sistemului digestiv?

Uleiul de cocos poate fi utilizat ca ulei pentru gătit. Afecțiuni din sfera digestivă, precum sindromul de colon iritabil și indigestia sunt cunoscute ca fiind tratabile prin utilizarea acestui aliment. Acest lucru se datorează grăsimilor saturate, componente ce asigură uleiului de cocos proprietăți ce luptă în combaterea bacteriilor, fungilor și paraziților. Organismul absoarbe nutrienții rezultați din aportul alimentar mult mai ușor, prin consumul unui astfel de produs, în special, prin consumul uleiului de cocos virgin de cea mai înaltă calitate ce poate fi găsit în magazinele destinate produselor naturiste.

Uleiul de cocos eficient în arderea grăsimilor

Uleiul de cocos, folosit în alimentație este de mare ajutor chiar și în scăderea în greutate. Acest lucru se datorează proprietăților chimice pe care acest ulei le deține. Astfel, conținutul de trigliceride cu lanț mediu sunt cunoscute pentru reducerea grăsimii excesive. Metabolismul devine mai rapid, și astfel crește arderea grăsimilor, cu apariția consecutivă a pierderii în greutate fără să conțină niciun efect advers.

Combaterea vergeturilor

Uleiul de cocos se numără printre cele mai bune produse naturiste ce ajută la combaterea vergeturilor după sarcină, acesta putând fi utilizat în zonele afectate, precum cele de pe abdomen, sâni sau brațe. Uleiul de cocos se poate utiliza și înainte de apariția acestor vergeturi, preventiv, în timpul sarcinii, cunoscându-se doar dificultatea prin care aceste semne sunt eradicate, odată formate.

Prevenția osteoporozei

Este bine cunoscut conținutul în calciu, magneziu și minerale ale uleiului de cocos. Astfel acest produs poate fi folosit în prevenția osteoporozei dacă este consumat regulat.

Beneficiile asupra sistemului cardiovascular

Colesterolul reprezintă o formă de grăsime necesară organismului pentru că îndeplinește numeroase funcții, dar care dacă este în exces poate crește riscul apariției afecțiunilor din sfera cardiovasculară. Acesta există în organismul uman sub formă de LDL sau colesterolul “rău” și HDL sau colesterolul “bun”. Când este în exces, colesterolul LDL se depune la nivelul vaselor de sânge, ducând în timp la formarea unor depozite de plăci ateromatoase, proces numit ateroscleroza. S-a dovedit, prin numeroase studii, faptul că uleiul de cocos, prin acidul lauric din compoziția sa, poate oferi protecție sistemului cardiovascular prin creșterea producției de colesterol tip HDL, acesta descompunându-se la nivelul ficatului fără să se depună pe vase.

Produsele naturiste și efectele lor asupra sănătății noastre... Dieta japoneză pe bază de banane: Dai jos cel puțin CINCI kilograme, în câteva zile, fără efort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x